Hoće li Partizan smjeniti Nikolića? I ko umjesto njega?!

Danas bi u Humskoj trebalo da bude prelomljeno - ide li Nikolić i ko ga menja.

Fudbal 25.03.2015 | 12:40
Hoće li Partizan smjeniti Nikolića? I ko umjesto njega?!

Nije utorak, već sreda!

Danas je, bar prema najavama iz Humske, dan za konačnu odluku:

a) Da li će FK Partizan smeniti aktuelnog trenera Marka Nikolića i to iz drugog pokušaja?

b) Ko će biti novi trener lidera na tabeli?

Uprava Partizana ponovo je podeljena oko toga da li Nikolić treba da dobije poverenje, uprkos gubitku četiri boda prednosti ovog proleća u odnosu na Crvenu zvezdu, ili bi trebalo napraviti čuvenu "šok terapiju" i ekipu prepustiti nekom drugom.

U nedelju uveče, u odsustvu potpredsednika zaduženog za sportska pitanja Ljubiše Tumbakovića, koji je boravio u inostranstvu, najuže rukovodstvo Partizana na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem, generalnim direktorom Milošem Vazurom i članovima Uprave Miloradom Vučelićem i Vojislavom Nedićem, praktično gledajući utakmicu Budućnost - Partizan, donelo je odluku da Nikolić bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe trener Voždovca Zoran Milinković.

Međutim, kao i u decembru kada su sada već bivši sportski direktor Dragan Ćirić i potpredsednik Tumbaković imali ideju da Nikolića smene i zamene Ivanom Tomićem, pojavio se otpor navijača koji su i dalje čvrsto uvereni da je aktuelni trener - najbolji trener za Partizan u ovom trenutku. Na putu drugom pokušaju da se Nikolić smeni stoji i njegov jak ugovor sa klubom, koji bi trebalo odmah isplatiti u celosti, kako bi njegov naslednik mogao da stane kraj aut-linije.

Upravo zato, smena je odložena za sredu, jer je u međuvremenu procenjeno da bi, kada se već klub razilazi sa Nikolićem, za trenera trebalo angažovati neko koga bi navijači rado prihvatili, a taj neko prepoznat je u liku bivšeg trenera i selektora, Miroslava Đukića, koji je nedavno dobio otkaz u Kordobi.

Ali, prema pisanju pojedinih medija, Đukić se uveliko u telefonskom razgovoru zahvalio na pozivu i saopštio da nema nameru da se vraća u srpski fudbal. Ukoliko je to tačna informacija, biće zanimljivo videti šta će biti sledeći potez Uprave kluba, s obzirom na to da je Nikolić "primio k znanju šta mu se sprema", a da Milinković nije zaista bio prva i jedina opcija u delikatnom trenutku.

Pretpostavka je da je, u ovom trenutku, ključ u Đukićevim rukama i da će od njegovog konačnog odgovora zavisiti mnogo toga vezanog za budućnost sportskog sektora u Partizanu, ali...

Tumbaković, koji se u međuvremenu vratio iz inostranstva, poručio je da će otići iz kluba ako Nikolić bude smenjen, iako je krajem decembra zagovarao takav scenario.

Komentari / 0

Ostavite komentar