Анализа Манћинија: Алексу требало 7 година за ''ремек дело''!

Тренер Интера, који је на удару критика због тога што екипа игра још горе него код његовог претходника, тврди да данашњи тренери немају времена да направе своје "ремек дело".

Фудбал 25.03.2015 | 14:00
Анализа Манћинија: Алексу требало 7 година за ''ремек дело''!

Алексу Фергусону било је потребно седам година да направи своје "ремек дело" у Манчестер јунајтеду.

Ово је био одговор Роберта Манћинија, тренера Интера на удару јавности, у тренутку када су новинари тражили образложење за очајне игре "неразура" под његовим вођством. Манћини се вратио на "Меацу" јесенас, заменивши неубедљивог Валтера Мацарија, али се испоставило да је екипа бележила боље резултате под смењеним тренером.

Због тога, у Италији већ говоре о томе да некада вансеријски фудбалер неће водити екипу наредног лета, када почну припреме за сезону 2015/16, у којој се на "Меаци" поново неће играти Лига шампиона, а можда ни Лига Европе.

Манћини, који је освајао титуле у Италији, са Интером, а потом и Енглеској, са Манчестер ситијем, тврди да ни он, а ни остали тренери, данас не могу да доживе Фергусонову судбину, којем је славни клуб шест и по година толерисао осредње резултате, да би потом дошли први трофеји, а онда и мноштво трофеја, 13 титула Премијер лиге и две титуле првака Европе.

У тренутку када је Интер доживео елиминацију у Лиги Европе од Волфсбурга, а то је био једини начин да се тим домогне Лиге шампиона, Манћинију је остало да проба да састав који води попне до шестог места које води у Лигу Европе. Тренутно је десети...

"Када сам долазио, знао сам да ће бити тешко, али нисам имао представу да ће бити овако тешко", рекао је Манћини за "Тутоспорт".

"Ако ме питате за 'мој први Интер', тада сам имао комплетан састав. Ово данас је другачије", истакао је тренер, који је Интеру донео три титуле у низу, иако је једна "скинута" због "Калчополи" скандала (у сезони 2004/05 титула није додељена никоме).

"Фергусон је радио седам година да би створио своје 'ремек дело' у Манчестеру. Интеру можда није потребно седам, али Интеру јесте потребно време и стрпљење. Било је ту и добрих игара (Интер је забележио само пет победа са Манћинијем, од новембра, прим. аут), било је и важних победа, али у последње време тога нема, победе не долазе, тако да је у први план испливала наша стандардна тенденција да ствари посматрамо негативно", истакао је.

"Ја нисам мађионичар. Морамо да радимо напорно, а у Италији сви све хоће одмах и сада. Било како било, морамо да кренемо од почетка, од табле за цртање", алудирао је Манћини да му је неопходно да почне сезону са Интером, али, да ли ће бити тако - видећемо...

Уосталом, Италијани пишу да би на "Меаци" могао да га замени управо пријатељ, некадашњи саиграч, и први асистент из заједничких дана у Интеру, сада тренер Сампдорије Синиша Михајловић.

"Криво ми је што се Интер поправио у међувремену, али нису дошли резултати. Иако је тако, не осећам да сам тренер који је у проблему", поручио је Манћини.

Подсетимо, Фергусон је према сопственом признању 1986. године преузео "групу пијанаца" на "Олд Трафорду", био је у зони испадања дуго, навијачи су тражили његову смену и током наредне три сезоне, певале су му се "гоод бyе" песмице, а онда је 1990. године освојен ФА Куп, сезону касније Куп победника Купова, потом Суперкуп Европе против Црвене звезде, а 1993. године освојена је и титула првака Енглеске, прва после 26 година.

Остало је историја...

Коментари / 0

Оставите коментар