Звездин велики посао - Јовић остаје до 2018.!

У периоду године када се челници црвено-белих грчевито боре да избегну нову елиминацију из Европе, завршен је важан посао - Лука Јовић потписао је уговор до 2018. године, пише "Спорт".

Фудбал 25.03.2015 | 13:40
Звездин велики посао - Јовић остаје до 2018.!

Ништа мање важну ствар од настојања клуба да избегне нову елиминацију из Европе, обавила је Управа црвено-белих ових дана.

Млади нападач Лука Јовић продужио је уговор са ФК Црвена звезда до 2018. године, пише "Спорт".

Тако је шампион Србије дугорочно везао још једног "вундеркинда" из своје Омладинске школе, јер чврсте уговоре са клубом имају и Михаило Ристић и Марко Грујић и Вукашин Јовановић.

Следећи потез тандема Звездан Терзић/Славиша Кокеза требало би да буду преговори са капитеном, голманом Предрагом Рајковићем, чији уговор истиче у јуну 2016. године.

Уколико би се и са Рајковићем пронашао заједнички интерес о продужетку сарадње, клуб који грца у дуговима стекао би веома повољну преговарачку позицију у случају да страни клубови, а већ их има који су заинтересовани, буду тражили неког од петорице играча које је ове сезоне "лансирао" тренер Ненад Лалатовић и притом остао у борби за титулу првака.

Ипак, сам потпис уговора није предуслов да сви ови момци буду чврсто везани за клуб, неопходно је и да редовно примају плате, јер је било случајева у блиској прошлости, попут оног са Филипом Јанковићем, да је Звезда на папиру имала јак и уносан уговор са младим талентом, али да је он без проблема добио раскид на Арбитражној комисији, јер се значајно каснило са исплатама загарантованих зарада.

Према претходном уговору, Јовић би наредног децембра био слободан играч и Звезда би, свакако, остала и без новца и без квалитетног играча, који из дана у дан постаје све бољи.

Јовић је рођен 23. децембра 1997. године.

Коментари / 0

Оставите коментар