Zvezdin veliki posao - Jović ostaje do 2018.!

U periodu godine kada se čelnici crveno-belih grčevito bore da izbegnu novu eliminaciju iz Evrope, završen je važan posao - Luka Jović potpisao je ugovor do 2018. godine, piše "Sport".

Fudbal 25.03.2015 | 13:40
Zvezdin veliki posao - Jović ostaje do 2018.!

Ništa manje važnu stvar od nastojanja kluba da izbegne novu eliminaciju iz Evrope, obavila je Uprava crveno-belih ovih dana.

Mladi napadač Luka Jović produžio je ugovor sa FK Crvena zvezda do 2018. godine, piše "Sport".

Tako je šampion Srbije dugoročno vezao još jednog "vunderkinda" iz svoje Omladinske škole, jer čvrste ugovore sa klubom imaju i Mihailo Ristić i Marko Grujić i Vukašin Jovanović.

Sledeći potez tandema Zvezdan Terzić/Slaviša Kokeza trebalo bi da budu pregovori sa kapitenom, golmanom Predragom Rajkovićem, čiji ugovor ističe u junu 2016. godine.

Ukoliko bi se i sa Rajkovićem pronašao zajednički interes o produžetku saradnje, klub koji grca u dugovima stekao bi veoma povoljnu pregovaračku poziciju u slučaju da strani klubovi, a već ih ima koji su zainteresovani, budu tražili nekog od petorice igrača koje je ove sezone "lansirao" trener Nenad Lalatović i pritom ostao u borbi za titulu prvaka.

Ipak, sam potpis ugovora nije preduslov da svi ovi momci budu čvrsto vezani za klub, neophodno je i da redovno primaju plate, jer je bilo slučajeva u bliskoj prošlosti, poput onog sa Filipom Jankovićem, da je Zvezda na papiru imala jak i unosan ugovor sa mladim talentom, ali da je on bez problema dobio raskid na Arbitražnoj komisiji, jer se značajno kasnilo sa isplatama zagarantovanih zarada.

Prema prethodnom ugovoru, Jović bi narednog decembra bio slobodan igrač i Zvezda bi, svakako, ostala i bez novca i bez kvalitetnog igrača, koji iz dana u dan postaje sve bolji.

Jović je rođen 23. decembra 1997. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar