Министарство не измирује обавезе

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске у законом предвиђеном року, односно до краја фебруара, није измирило 1.357.048 КМ обавеза.

Република Српска 25.03.2015 | 11:05
Министарство не измирује обавезе

Ово се, између осталог, наводи у ревизорском извјештају о пословању овог министарства у прошлој години, које је од стране ревизора добило позитивно мишљење.

"Скрећемо пажњу на исказана значајна одступања остварених расхода у 2014. години у односу на ребаланс буџета, због чега су извршене значајне прерасподјеле", наводи се у налазу Главне службе за ревизију јавног сектора и додаје да су ревизори мишљења да Министарство није било довољно ефикасно код планирања.

Ревизори су скренули пажњу и на нерационалне трошкове превоза с посла и на посао с обзиром на то да је запосленима који живе од три до 10 километара плаћана цијена мјесечне карте, а онима који станују преко 10 километара од радног мјеста плаћана је пуна цијена повратне карте, што је у неким случајевима износило и до 50 одсто више средстава него што је цијена мјесечне карте.

Министарство породице, омладине и спорта ребалансом буџета за 2014. годину на располагању је имало 6,7 милиона КМ, а након ребаланса Министарству је недостајало још 211.427 КМ, што је обезбијеђено релокацијама.

Поред Министарства породице, омладине и спорта, ревизори су контролисали Министарство саобраћаја и веза РС, чији рад су такође оцијенили позитивним, а између осталог навели су и то да се на исплате новчане помоћи и трошкове мобилних телефона запослених морају платити порези и доприноси.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

симо

25.03.2015 10:42

Ма није ваљда да је су у власти толики лопови, не могу вјеровати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.03.2015 11:01

а које то министарство измирује обавезе кад у будзету нема пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.03.2015 11:02

Ма какво цудо, сто би лопова то је у власти СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

25.03.2015 13:09

Треба им укинути плацање мобилног телефона, плацање превоза. Новцане помоци, па нека виде како је то платити из свог дзепа или нека региструју своју фирму па да виде како је теско зарадити. Застицени ко медједи. Пола треба отпустити нека иду на биро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перица

25.03.2015 15:43

Колико дуго памтимо, види се по овим коментарима. Па народе, знате ли да је министарство припало Социјалистицкој партији, знате ли да је министар по кљуцу муслиман, знате ли да је та зена била висе на боловању него на послу одакле је и досла за министра спорта омладине и свега другог. Е мој радиса ДЈокицу, како си ти увалио ову РС. Све је ово његово масло.

ОДГОВОРИТЕ