Ministarstvo ne izmiruje obaveze

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u zakonom predviđenom roku, odnosno do kraja februara, nije izmirilo 1.357.048 KM obaveza.

Republika Srpska 25.03.2015 | 11:05
Ministarstvo ne izmiruje obaveze

Ovo se, između ostalog, navodi u revizorskom izvještaju o poslovanju ovog ministarstva u prošloj godini, koje je od strane revizora dobilo pozitivno mišljenje.

"Skrećemo pažnju na iskazana značajna odstupanja ostvarenih rashoda u 2014. godini u odnosu na rebalans budžeta, zbog čega su izvršene značajne preraspodjele", navodi se u nalazu Glavne službe za reviziju javnog sektora i dodaje da su revizori mišljenja da Ministarstvo nije bilo dovoljno efikasno kod planiranja.

Revizori su skrenuli pažnju i na neracionalne troškove prevoza s posla i na posao s obzirom na to da je zaposlenima koji žive od tri do 10 kilometara plaćana cijena mjesečne karte, a onima koji stanuju preko 10 kilometara od radnog mjesta plaćana je puna cijena povratne karte, što je u nekim slučajevima iznosilo i do 50 odsto više sredstava nego što je cijena mjesečne karte.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta rebalansom budžeta za 2014. godinu na raspolaganju je imalo 6,7 miliona KM, a nakon rebalansa Ministarstvu je nedostajalo još 211.427 KM, što je obezbijeđeno relokacijama.

Pored Ministarstva porodice, omladine i sporta, revizori su kontrolisali Ministarstvo saobraćaja i veza RS, čiji rad su takođe ocijenili pozitivnim, a između ostalog naveli su i to da se na isplate novčane pomoći i troškove mobilnih telefona zaposlenih moraju platiti porezi i doprinosi.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

simo

25.03.2015 10:42

Ma nije valjda da je su u vlasti toliki lopovi, ne mogu vjerovati

ODGOVORITE
Name

Miroslav

25.03.2015 11:01

a koje to ministarstvo izmiruje obaveze kad u budzetu nema para?

ODGOVORITE
Name

Nikola

25.03.2015 11:02

Ma kakvo cudo, sto bi lopova to je u vlasti SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

kokuz

25.03.2015 13:09

Treba im ukinuti placanje mobilnog telefona, placanje prevoza. Novcane pomoci, pa neka vide kako je to platiti iz svog dzepa ili neka registruju svoju firmu pa da vide kako je tesko zaraditi. Zasticeni ko medjedi. Pola treba otpustiti neka idu na biro.

ODGOVORITE
Name

perica

25.03.2015 15:43

Koliko dugo pamtimo, vidi se po ovim komentarima. Pa narode, znate li da je ministarstvo pripalo Socijalistickoj partiji, znate li da je ministar po kljucu musliman, znate li da je ta zena bila vise na bolovanju nego na poslu odakle je i dosla za ministra sporta omladine i svega drugog. E moj radisa DJokicu, kako si ti uvalio ovu RS. Sve je ovo njegovo maslo.

ODGOVORITE