Прикривање убиства у покушају

Младен Мимић из Милића упутио је Отворено писмо Главном тужиоцу Републике Српске, као и министру унутрашњих послова у којем их је подсјетио на, како је рекао, нерасвијетљен злочин убиства у покушају, чија је жртва је био још прије 12 година.

Република Српска 25.03.2015 | 07:30
Прикривање убиства у покушају

“26. марта 2003. године овдје у Милићима је извршено тешко кривично дјело, убиство у покушају, класичном сачекушом у дворишту породичне куће, у чему сам као жртва злочина преживио тешке тјелесне повреде опасне по живот, случај заведен у канцеларији тужилаштва Власеница под бројем КТН-19/03”, наводи Мимић.

“Мотиви злочина, инспиратори, наручиоци, писци пријетећих писама, директни извршиоци злочина су добро познати органима Републике Српске и јавности. Милићи су мало мјесто. Све се то налази у спису са многим захтјевима да се ради како би кривично дјело дошло до суда”, Додаје Мимић.

Мимић тврди да надлежни органи не чине ништа како би се овај злочин расвијетлио, чак супротно.

“Свјесни позадине, а под утицајем моћи и награда, КРИМИНАЛЦИ из Тужилаштва Републике Српске и КРИМИНАЛЦИ из полиције Републике Српске предузимају све могуће радње како би злочин заташкали, заштитили учеснике злочине, знајући чињенице законске немоћи жртве тешког кривичног дјеле, уз пут пребацујући одговорност међусобно са једних на друге”, каже у писму Мимић.

“Дана 26.03.2015.године навршава се 12 година како горе наведене институције успјешно прикривају злочин, убиство у покушају, наношења боли и узнемирености жртви па овим дописом ЧЕСТИТАМ Главном тужиоцу Републике Српске и Министру полиције Републике Српске успјешан нерад и успјешно прикривање злочина од стране институција на чијем су челу. Кад се пробудите 26.марта 2015.године (четвртак) запитајте се за своју одговорност…ИЛИ..”, написао је Мимић.

Мимић наглашава да овим Отвореним писмом жели подсјети јавност у каквим условима живимо.

“Како досадашња настојања жртве према одговорним институцијама да се злочин процесуира нису дали резултате ову честитку ћу упутити и средствима информисања са молбом да је објаве, само са жељом да становници овог простора још једном виде у каквим условима живимо и како је незаштићеној жртви”, закључује Мимић.

Отворено писмо
Младен Мимић

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

исто

25.03.2015 07:58

Тако су и прикрили кривца за саобрацајну незгоду у Бањалуци у којој је смртно страдао момак цини ми се да се презива Дјуровиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрПига

25.03.2015 08:32

Све то данасњи пресједник Милорад Додик зели да заборавите и да га о томе никад ниста непитате. - Он зели да заборавите да је за вријеме његовог првог премијерског мандата убијен Бобан Благојевиц и да налогодавци злоцина и убице нису никад откривени и ако се тацно знају.- Он зели да заборавите да су за вријеме његовог првог премијерског мандата убијен Милан Вукелиц и да се налогодавци злоцина и убице нису никад откривени и ако се тацно знају. - Он зели да заборавите да је кум са Будом Станковицем који је прогонио Љубу Гладовица којем су Будине професионалне убице пуцале у уста - Он зели да заборавите да су за вријеме његовог првог премијерског мандата његови телохранитељи претукли насу дјецу у дворани Борик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

25.03.2015 08:36

па друг вјероватно и ти знас ко те напао, гдје су имена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

12.01.2016 21:00

Не прави се луд. И врапци на грани знају, да је налогодавац Рајко Дукић, а непосредни извршитељ Миладин Кандић Циго. За учињено недјело је наградјен са 5000 КМ. А институције као не знају

Name

ЖИКА ПД

25.03.2015 08:48

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милицанка

14.01.2016 13:18

О јој нема правде нигдје све лопов до лопава и убица до убице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

14.01.2016 14:06

Ово је страсно ста ради Дукиц и његове плацене убице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лојо

14.01.2016 23:43

Сви знају да је Милутин Кандиц Циго требао да убије Мимица,Циго би за паре и матер продао..а има и он дјецу цему се нада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бог

15.01.2016 10:26

Има Кандиц Милутин дјецу, ал на залост нема мозга. Кандиц Милутине за ова твоја злодјела це неко да испаста, ја би волио да испастас ти, ал обицно цех плаца неко ни крив ни дузан. Обице се тебби та стангла и тих 5000 КМ о главу,све цес ти то биједни Милутине Кандицу са каматом платити, а има јос Милутине твојих злодјела о којима нецемо сад.Ти си Милутине једно дјубре као и вецина индустријалаца, у Милицима вазите за смеце, кад нестане Рајка нестаце и вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузбе

15.01.2016 13:07

Опет Рајко подноси тузбе, само ти Дукицу тузи док радницка класа плаца тузбе и твоје парнице. Није те срамота да ти радници у дрвној индустрији имају у просјеку плате око 400 КМ, и то им дајес у 2 дијела, од тога узимас 10 посто сваки мјесец, а нико не зна ни због цега, нит засто, вјероватно за тузбе твоје болесне, затим узимас за смрдљиву рибу, те цисцење рибе и на крају за синдикат, који црни синдикат кад ти Дукицу све писес за тај синдикат а Ковацевиц Бобан верификује то прстом.Из свега горе наведеног јасно је да радници добијају плату у 2 дјела по 160-170 КМ. Дј. ... једно није те срамота да лазес о неком просјеку од 1100 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

г

15.01.2016 14:14

Па ста це цовјек, нема циме да демантује лази, па хајмо на суд, све це то радницка класа позлатити, бице скидања са плата 2о, 3о%, он се цитав радни вијек тузио са својим радницима, па сто не објави колико је парница изгубио, црни Рајкане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса Пантиц

30.06.2019 18:13

Назалост ово сто је написао Младен је истина ,Рајко Дукиц је наруцилац његове ликвидације у покусају .Дуги низ година он је склањао људе на исти нацин .

ОДГОВОРИТЕ