Prikrivanje ubistva u pokušaju

Mladen Mimić iz Milića uputio je Otvoreno pismo Glavnom tužiocu Republike Srpske, kao i ministru unutrašnjih poslova u kojem ih je podsjetio na, kako je rekao, nerasvijetljen zločin ubistva u pokušaju, čija je žrtva je bio još prije 12 godina.

Republika Srpska 25.03.2015 | 07:30
Prikrivanje ubistva u pokušaju

“26. marta 2003. godine ovdje u Milićima je izvršeno teško krivično djelo, ubistvo u pokušaju, klasičnom sačekušom u dvorištu porodične kuće, u čemu sam kao žrtva zločina preživio teške tjelesne povrede opasne po život, slučaj zaveden u kancelariji tužilaštva Vlasenica pod brojem KTN-19/03”, navodi Mimić.

“Motivi zločina, inspiratori, naručioci, pisci prijetećih pisama, direktni izvršioci zločina su dobro poznati organima Republike Srpske i javnosti. Milići su malo mjesto. Sve se to nalazi u spisu sa mnogim zahtjevima da se radi kako bi krivično djelo došlo do suda”, Dodaje Mimić.

Mimić tvrdi da nadležni organi ne čine ništa kako bi se ovaj zločin rasvijetlio, čak suprotno.

“Svjesni pozadine, a pod uticajem moći i nagrada, KRIMINALCI iz Tužilaštva Republike Srpske i KRIMINALCI iz policije Republike Srpske preduzimaju sve moguće radnje kako bi zločin zataškali, zaštitili učesnike zločine, znajući činjenice zakonske nemoći žrtve teškog krivičnog djele, uz put prebacujući odgovornost međusobno sa jednih na druge”, kaže u pismu Mimić.

“Dana 26.03.2015.godine navršava se 12 godina kako gore navedene institucije uspješno prikrivaju zločin, ubistvo u pokušaju, nanošenja boli i uznemirenosti žrtvi pa ovim dopisom ČESTITAM Glavnom tužiocu Republike Srpske i Ministru policije Republike Srpske uspješan nerad i uspješno prikrivanje zločina od strane institucija na čijem su čelu. Kad se probudite 26.marta 2015.godine (četvrtak) zapitajte se za svoju odgovornost…ILI..”, napisao je Mimić.

Mimić naglašava da ovim Otvorenim pismom želi podsjeti javnost u kakvim uslovima živimo.

“Kako dosadašnja nastojanja žrtve prema odgovornim institucijama da se zločin procesuira nisu dali rezultate ovu čestitku ću uputiti i sredstvima informisanja sa molbom da je objave, samo sa željom da stanovnici ovog prostora još jednom vide u kakvim uslovima živimo i kako je nezaštićenoj žrtvi”, zaključuje Mimić.

Otvoreno pismo
Mladen Mimić

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

isto

25.03.2015 07:58

Tako su i prikrili krivca za saobracajnu nezgodu u Banjaluci u kojoj je smrtno stradao momak cini mi se da se preziva Djurovic

ODGOVORITE
Name

DrPiga

25.03.2015 08:32

Sve to danasnji presjednik Milorad Dodik zeli da zaboravite i da ga o tome nikad nista nepitate. - On zeli da zaboravite da je za vrijeme njegovog prvog premijerskog mandata ubijen Boban Blagojevic i da nalogodavci zlocina i ubice nisu nikad otkriveni i ako se tacno znaju.- On zeli da zaboravite da su za vrijeme njegovog prvog premijerskog mandata ubijen Milan Vukelic i da se nalogodavci zlocina i ubice nisu nikad otkriveni i ako se tacno znaju. - On zeli da zaboravite da je kum sa Budom Stankovicem koji je progonio Ljubu Gladovica kojem su Budine profesionalne ubice pucale u usta - On zeli da zaboravite da su za vrijeme njegovog prvog premijerskog mandata njegovi telohranitelji pretukli nasu djecu u dvorani Borik.

ODGOVORITE
Name

dott

25.03.2015 08:36

pa drug vjerovatno i ti znas ko te napao, gdje su imena?

ODGOVORITE
Name

SRB in

12.01.2016 21:00

Ne pravi se lud. I vrapci na grani znaju, da je nalogodavac Rajko Dukić, a neposredni izvršitelj Miladin Kandić Cigo. Za učinjeno nedjelo je nagradjen sa 5000 KM. A institucije kao ne znaju

Name

ŽIKA PD

25.03.2015 08:48

DA SE NE ZABORAVI.

ODGOVORITE
Name

milicanka

14.01.2016 13:18

O joj nema pravde nigdje sve lopov do lopava i ubica do ubice.

ODGOVORITE
Name

maja

14.01.2016 14:06

Ovo je strasno sta radi Dukic i njegove placene ubice.

ODGOVORITE
Name

Lojo

14.01.2016 23:43

Svi znaju da je Milutin Kandic Cigo trebao da ubije Mimica,Cigo bi za pare i mater prodao..a ima i on djecu cemu se nada.

ODGOVORITE
Name

bog

15.01.2016 10:26

Ima Kandic Milutin djecu, al na zalost nema mozga. Kandic Milutine za ova tvoja zlodjela ce neko da ispasta, ja bi volio da ispastas ti, al obicno ceh placa neko ni kriv ni duzan. Obice se tebbi ta stangla i tih 5000 KM o glavu,sve ces ti to bijedni Milutine Kandicu sa kamatom platiti, a ima jos Milutine tvojih zlodjela o kojima necemo sad.Ti si Milutine jedno djubre kao i vecina industrijalaca, u Milicima vazite za smece, kad nestane Rajka nestace i vas

ODGOVORITE
Name

tuzbe

15.01.2016 13:07

Opet Rajko podnosi tuzbe, samo ti Dukicu tuzi dok radnicka klasa placa tuzbe i tvoje parnice. Nije te sramota da ti radnici u drvnoj industriji imaju u prosjeku plate oko 400 KM, i to im dajes u 2 dijela, od toga uzimas 10 posto svaki mjesec, a niko ne zna ni zbog cega, nit zasto, vjerovatno za tuzbe tvoje bolesne, zatim uzimas za smrdljivu ribu, te ciscenje ribe i na kraju za sindikat, koji crni sindikat kad ti Dukicu sve pises za taj sindikat a Kovacevic Boban verifikuje to prstom.Iz svega gore navedenog jasno je da radnici dobijaju platu u 2 djela po 160-170 KM. Dj. ... jedno nije te sramota da lazes o nekom prosjeku od 1100 KM.

ODGOVORITE
Name

g

15.01.2016 14:14

Pa sta ce covjek, nema cime da demantuje lazi, pa hajmo na sud, sve ce to radnicka klasa pozlatiti, bice skidanja sa plata 2o, 3o%, on se citav radni vijek tuzio sa svojim radnicima, pa sto ne objavi koliko je parnica izgubio, crni Rajkane

ODGOVORITE
Name

Ljubisa Pantic

30.06.2019 18:13

Nazalost ovo sto je napisao Mladen je istina ,Rajko Dukic je narucilac njegove likvidacije u pokusaju .Dugi niz godina on je sklanjao ljude na isti nacin .

ODGOVORITE