Видео: ''Егзотика'' у квалификацијама за СП 2018.!

Квалификације за СП почеле и на Карибима, обратите пажњу на ове генијалце... а посебно на голмане!

Фудбал 25.03.2015 | 10:40
Видео: ''Егзотика'' у квалификацијама за СП 2018.!

Пре десетак дана утакмицама у азијској зони започеле су квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године. Премијерне утакмице обележила је без сумње прва и историјска победа Бутана, последњепласиране репрезентације на ФИФА ранг листи, а ево и на старту квалификација у КОНКАКАФ зони имали смо прилике да видимо једно изненађење, затим једну сигурну и убедљиву победу фаворита, и једно разочарење због малог броја постигнутих голова.

Можда и највише пажње привукао је дуел две земље за који многи вероватно нису ни чули. Копља су јуначки укрстили Сент Китс и Невис и Туркс и Кајкос. Славио је домаћин резултатом 6:2, али управо су они та разочарана екипа, која је очекивала много убедљивији тријумф и више погодака у мрежи ривала. Вероватно и с разлогом, с обзиром да је у питању био дуел 121. и 176. селекције са ФИФА ранг листе.

Колико год чудно звучало репрезентација Сент Китс и Невис постала је озбиљна у својој класи на Карибима. Пре двадесетак година ова екипа примала је по 16, 17 или 18 голова од кадетских селекција нешто моћнијих земаља из региона, а сада је у ситуацији да не буде задовољна тријумфом од 6:2. Уколико Туркс и Кајкос, тим који са клупе предводи анонимни енглески стручњак Стив Кендрју, не приреде некакву сензацију у реваншу, Сент Китс и Невис ће у другој рунди изаћи на мегдан Ел Салвадору.

Погледајте голове са овог меча и посебну пажњу обратите на чувара мреже дебељуцу у гостујућем тиму који се пред својим голом ваљао као прасе...

Никарагва није имала никаквих проблема против Ангвиље - 5:0. Била је то прва победа домаћег тима после три године, а гости су остали на једном постигнутом поготку од 2011. Сложићемо се да нема дилеме ко ће у другој рунди играти против Суринама.

Оно што је занимљиво код ових екипа јесте чињеница да су им селектори странци. Никарагву води Костариканац Хенри Дуарте, док је на клупи претпоследње репрезентације са ФИФА листе извесни Пољак Ричард Орловски.

Америчка Девичанска Острва направила су можда и највеће изненађење досадашњег тока квалификација. Као 197. селекција света, екипа Ахмеда Мохамеда Ахмеда из Сомалије победила је на гостовању Барбадос резултатом 1:0. То је први тријумф овог тима у последње четири године и десет узастопних убедљивих пораза. Извештаји кажу да је домаћин био много бољи, "да је контролисао игру и поред рано примљеног гола (16. минут), али ни два пенала која су имали нису успели да реализују и спасу се пораза". Отежавајућа околност била је то што су од 54. минута играли с играчем мање због црвеног картона.

Чиста егзотика, нема шта!

Коментари / 0

Оставите коментар