Video: ''Egzotika'' u kvalifikacijama za SP 2018.!

Kvalifikacije za SP počele i na Karibima, obratite pažnju na ove genijalce... a posebno na golmane!

Fudbal 25.03.2015 | 10:40
Video: ''Egzotika'' u kvalifikacijama za SP 2018.!

Pre desetak dana utakmicama u azijskoj zoni započele su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Premijerne utakmice obeležila je bez sumnje prva i istorijska pobeda Butana, poslednjeplasirane reprezentacije na FIFA rang listi, a evo i na startu kvalifikacija u KONKAKAF zoni imali smo prilike da vidimo jedno iznenađenje, zatim jednu sigurnu i ubedljivu pobedu favorita, i jedno razočarenje zbog malog broja postignutih golova.

Možda i najviše pažnje privukao je duel dve zemlje za koji mnogi verovatno nisu ni čuli. Koplja su junački ukrstili Sent Kits i Nevis i Turks i Kajkos. Slavio je domaćin rezultatom 6:2, ali upravo su oni ta razočarana ekipa, koja je očekivala mnogo ubedljiviji trijumf i više pogodaka u mreži rivala. Verovatno i s razlogom, s obzirom da je u pitanju bio duel 121. i 176. selekcije sa FIFA rang liste.

Koliko god čudno zvučalo reprezentacija Sent Kits i Nevis postala je ozbiljna u svojoj klasi na Karibima. Pre dvadesetak godina ova ekipa primala je po 16, 17 ili 18 golova od kadetskih selekcija nešto moćnijih zemalja iz regiona, a sada je u situaciji da ne bude zadovoljna trijumfom od 6:2. Ukoliko Turks i Kajkos, tim koji sa klupe predvodi anonimni engleski stručnjak Stiv Kendrju, ne prirede nekakvu senzaciju u revanšu, Sent Kits i Nevis će u drugoj rundi izaći na megdan El Salvadoru.

Pogledajte golove sa ovog meča i posebnu pažnju obratite na čuvara mreže debeljucu u gostujućem timu koji se pred svojim golom valjao kao prase...

Nikaragva nije imala nikakvih problema protiv Angvilje - 5:0. Bila je to prva pobeda domaćeg tima posle tri godine, a gosti su ostali na jednom postignutom pogotku od 2011. Složićemo se da nema dileme ko će u drugoj rundi igrati protiv Surinama.

Ono što je zanimljivo kod ovih ekipa jeste činjenica da su im selektori stranci. Nikaragvu vodi Kostarikanac Henri Duarte, dok je na klupi pretposlednje reprezentacije sa FIFA liste izvesni Poljak Ričard Orlovski.

Američka Devičanska Ostrva napravila su možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka kvalifikacija. Kao 197. selekcija sveta, ekipa Ahmeda Mohameda Ahmeda iz Somalije pobedila je na gostovanju Barbados rezultatom 1:0. To je prvi trijumf ovog tima u poslednje četiri godine i deset uzastopnih ubedljivih poraza. Izveštaji kažu da je domaćin bio mnogo bolji, "da je kontrolisao igru i pored rano primljenog gola (16. minut), ali ni dva penala koja su imali nisu uspeli da realizuju i spasu se poraza". Otežavajuća okolnost bila je to što su od 54. minuta igrali s igračem manje zbog crvenog kartona.

Čista egzotika, nema šta!

Komentari / 0

Ostavite komentar