Човић и Дуле: За Евролигу или пропаст!

Душко Вујошевић, тренер црно-белих, и Небојша Човић, председник црвено-белих, имају прилику да од 14. априла поново забављају народне масе.

Кошарка 25.03.2015 | 08:20
Човић и Дуле: За Евролигу или пропаст!

Црвена звезда и Партизан од 14. априла крећу у велику кошаркашку битку - само један може у Евролигу из полуфинала АБА лиге. Победник ће у финале, борбу за титулу, али што је важније у елитно европско такмичење наредне сезоне, губитник ће доживети крах. Не само резултатски, већ и финансијски и организациони.

Због тога, очекујемо, познавајући Душка Вујошевића и Небојшу Човића, да ће непристојним изјавама и понашањем пунити новинске ступце, али и да ће због тога бити адекватно кажњени од вођства лиге.

- Очекујем да буде препуцавања између Вујошевића и Човића, ко год каже супротно, не говори истину. Сигуран сам да ће наставити тамо где су стали пре ове сезоне, у којој су се, што је за похвалу, само спорадично боцкали. У том смислу ништа се неће променити, нема ништа од помирења и мирних изјава - рекао је за “Блиц” Жељко Ребрача, наш прослављени репрезентативац.

Ко први дође до три победе, иде у Евролигу. Она у овом тренутку значи све и једном и другом тиму. Пуна Комбанк арена у најмање пет утакмице прве фазе (свака доноси приход најмање 80.000 евра), ТВ права, спонзоре, магнет за појачања... Пораз води у Еврокуп, у финансијски колапс, распад тима, одлазак тренера, можда и председника клуба.

- Звезда је искуснија, има добру екипу и иако има падове у игри дао бих јој малу предност. Партизан је изменио тим, мада је Вујошевићево искуство велики плус. У таквим серијама све зависи од момента, инспирације играча, потеза - додаје Ребрача.

Сукоб Вујошевића и Човића, на срећу вербални, почео је 23. августа 2012. године. Од тада увреде, које не приличе ни кочијашима, сустизале су једна другу, а кулминирало је све 10. фебруара 2013. у Крагујевцу када је прекинуто финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су се тренер Партизана и председник Црвене звезде умало и потукли!

После тога је први два пута давио своје играче (Богдановић и Андрић), други ударао новинаре (Анђус), па чекамо да видимо шта је следеће.

Шта су говорили Небојша Човић и Душко Вујошевић један о другом?

ЧОВИЋ
Неки су се испраксирали да хватају за вратове и гепекују судије.
Мира Марковић је носила цветић у коси, а он га носи скривено изнад колена.
Где су слике Денијелса „Морски пејзаж“ и „На кривој дасци клизачи“ Хијеронимуса Боша.

ВУЈОШЕВИЋ
Хватаћемо за врат свакога ко покуша да лови у мутном.
Њему висина омогућава само да хвата за доње екстремитете.
Ћокијеве изјаве су фашистичке, осумњичен је за ликвидацију премијера Ђинђића.

ЕВРОЛИГА доноси:
Најмање пет мечева у Арени
ТВ права
Спонзори
Појачања

ЕВРОКУП доноси или односи:
Финансијски крах
Одлазак спонзора
Одлазак тренера
Одлазак играча
Одлазак председника

Коментари / 0

Оставите коментар