Čović i Dule: Za Evroligu ili propast!

Duško Vujošević, trener crno-belih, i Nebojša Čović, predsednik crveno-belih, imaju priliku da od 14. aprila ponovo zabavljaju narodne mase.

Košarka 25.03.2015 | 08:20
Čović i Dule: Za Evroligu ili propast!

Crvena zvezda i Partizan od 14. aprila kreću u veliku košarkašku bitku - samo jedan može u Evroligu iz polufinala ABA lige. Pobednik će u finale, borbu za titulu, ali što je važnije u elitno evropsko takmičenje naredne sezone, gubitnik će doživeti krah. Ne samo rezultatski, već i finansijski i organizacioni.

Zbog toga, očekujemo, poznavajući Duška Vujoševića i Nebojšu Čovića, da će nepristojnim izjavama i ponašanjem puniti novinske stupce, ali i da će zbog toga biti adekvatno kažnjeni od vođstva lige.

- Očekujem da bude prepucavanja između Vujoševića i Čovića, ko god kaže suprotno, ne govori istinu. Siguran sam da će nastaviti tamo gde su stali pre ove sezone, u kojoj su se, što je za pohvalu, samo sporadično bockali. U tom smislu ništa se neće promeniti, nema ništa od pomirenja i mirnih izjava - rekao je za “Blic” Željko Rebrača, naš proslavljeni reprezentativac.

Ko prvi dođe do tri pobede, ide u Evroligu. Ona u ovom trenutku znači sve i jednom i drugom timu. Puna Kombank arena u najmanje pet utakmice prve faze (svaka donosi prihod najmanje 80.000 evra), TV prava, sponzore, magnet za pojačanja... Poraz vodi u Evrokup, u finansijski kolaps, raspad tima, odlazak trenera, možda i predsednika kluba.

- Zvezda je iskusnija, ima dobru ekipu i iako ima padove u igri dao bih joj malu prednost. Partizan je izmenio tim, mada je Vujoševićevo iskustvo veliki plus. U takvim serijama sve zavisi od momenta, inspiracije igrača, poteza - dodaje Rebrača.

Sukob Vujoševića i Čovića, na sreću verbalni, počeo je 23. avgusta 2012. godine. Od tada uvrede, koje ne priliče ni kočijašima, sustizale su jedna drugu, a kulminiralo je sve 10. februara 2013. u Kragujevcu kada je prekinuto finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su se trener Partizana i predsednik Crvene zvezde umalo i potukli!

Posle toga je prvi dva puta davio svoje igrače (Bogdanović i Andrić), drugi udarao novinare (Anđus), pa čekamo da vidimo šta je sledeće.

Šta su govorili Nebojša Čović i Duško Vujošević jedan o drugom?

ČOVIĆ
Neki su se ispraksirali da hvataju za vratove i gepekuju sudije.
Mira Marković je nosila cvetić u kosi, a on ga nosi skriveno iznad kolena.
Gde su slike Denijelsa „Morski pejzaž“ i „Na krivoj dasci klizači“ Hijeronimusa Boša.

VUJOŠEVIĆ
Hvataćemo za vrat svakoga ko pokuša da lovi u mutnom.
Njemu visina omogućava samo da hvata za donje ekstremitete.
Ćokijeve izjave su fašističke, osumnjičen je za likvidaciju premijera Đinđića.

EVROLIGA donosi:
Najmanje pet mečeva u Areni
TV prava
Sponzori
Pojačanja

EVROKUP donosi ili odnosi:
Finansijski krah
Odlazak sponzora
Odlazak trenera
Odlazak igrača
Odlazak predsednika

Komentari / 0

Ostavite komentar