Миха од љета на клупи Ситија?!

Према писању "Цорриере Мерцантиле" дневника, Синиша Михајловић озбиљан је кандидат за место менаџера Манчестер ситија.

Фудбал 24.03.2015 | 23:20
Миха од љета на клупи Ситија?!

Уколико Манчестер сити наредног лета буде тражио менаџера, а сви су изгледи да је Мануел Пелегрини завршио своју мисију на "Етихаду", један од најозбиљнијих кандидата да га наследи биће наш бивши селектор Синиша Михајловић (46).

Ову вест у уторак увече доноси дневник из Ђенове, "Цорриере Мерцантиле".

Лист подсећа да су Михајловићу блиски људи, попут Роберта Манћинија, али и играча са којима је сарађивао, попут Стевана Јоветића, Александра Коларова, Матије Настасића, итд, оставили дубок траг у клубу и да је о Михајловићевом начину рада и фудбалским идејама могло да се чује и без да су се пратиле игре Сампдорије прошле и нарочито ове сезоне.

Ипак, резултати и стил игре Дорије, нису бациле Миху само у први план када се говори о стандардним променама тренера у италијанским клубовима, конкретно Милану, Интеру и Наполију, већ се овог пута говори о његовом потенцијалном одласку у Енглеску, где није наступао ни као играч, а ни радио као тренер.

Од одласка из Црвене звезде, Михајловић је комплетну играчку каријеру градио у Серији А, играјући за Рому, Сампдорију, Лацио и Интер, а потом је био помоћник Манћинију у Интеру, пре него што је самостално водио Болоњу, Катанију и Фиорентину.

Миха се тада, лета 2012. године, на кратко вратио у Србију и, после освајања шампионских титула у Војводини и Црвеној звезди, покушао да уради нешто више са репрезентацијом наше земље, али су резултати изостали, па се у финишу квалификација за СП у Бразилу већ био договорио са Сампдоријом, у којој и даље ради и то веома успешно.

Да ли је реално да Сити изабере баш Миху? Тешко је рећи. Чињеница је да он нема искуства у раду ван Серије А, али није имао ни Манћини када је после доласка Жозеа Муриња у Интер морао да потражи нову средину, а то је био баш - Манчестер сити.

Од када су Арапи преузели Сити и затекли менаџера, Велшанина Марка Хјуза, екипу су водили само странци - Италијан Манћини од 2009. до 2013. и Чилеанац Пелегрини од 2013. до данас.

Коментари / 0

Оставите коментар