Miha od ljeta na klupi Sitija?!

Prema pisanju "Corriere Mercantile" dnevnika, Siniša Mihajlović ozbiljan je kandidat za mesto menadžera Mančester sitija.

Fudbal 24.03.2015 | 23:20
Miha od ljeta na klupi Sitija?!

Ukoliko Mančester siti narednog leta bude tražio menadžera, a svi su izgledi da je Manuel Pelegrini završio svoju misiju na "Etihadu", jedan od najozbiljnijih kandidata da ga nasledi biće naš bivši selektor Siniša Mihajlović (46).

Ovu vest u utorak uveče donosi dnevnik iz Đenove, "Corriere Mercantile".

List podseća da su Mihajloviću bliski ljudi, poput Roberta Manćinija, ali i igrača sa kojima je sarađivao, poput Stevana Jovetića, Aleksandra Kolarova, Matije Nastasića, itd, ostavili dubok trag u klubu i da je o Mihajlovićevom načinu rada i fudbalskim idejama moglo da se čuje i bez da su se pratile igre Sampdorije prošle i naročito ove sezone.

Ipak, rezultati i stil igre Dorije, nisu bacile Mihu samo u prvi plan kada se govori o standardnim promenama trenera u italijanskim klubovima, konkretno Milanu, Interu i Napoliju, već se ovog puta govori o njegovom potencijalnom odlasku u Englesku, gde nije nastupao ni kao igrač, a ni radio kao trener.

Od odlaska iz Crvene zvezde, Mihajlović je kompletnu igračku karijeru gradio u Seriji A, igrajući za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a potom je bio pomoćnik Manćiniju u Interu, pre nego što je samostalno vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu.

Miha se tada, leta 2012. godine, na kratko vratio u Srbiju i, posle osvajanja šampionskih titula u Vojvodini i Crvenoj zvezdi, pokušao da uradi nešto više sa reprezentacijom naše zemlje, ali su rezultati izostali, pa se u finišu kvalifikacija za SP u Brazilu već bio dogovorio sa Sampdorijom, u kojoj i dalje radi i to veoma uspešno.

Da li je realno da Siti izabere baš Mihu? Teško je reći. Činjenica je da on nema iskustva u radu van Serije A, ali nije imao ni Manćini kada je posle dolaska Žozea Murinja u Inter morao da potraži novu sredinu, a to je bio baš - Mančester siti.

Od kada su Arapi preuzeli Siti i zatekli menadžera, Velšanina Marka Hjuza, ekipu su vodili samo stranci - Italijan Manćini od 2009. do 2013. i Čileanac Pelegrini od 2013. do danas.

Komentari / 0

Ostavite komentar