Чеху досадила клупа и оде!

Голман "плаваца" не планира да и следеће сезоне буде резерва Куртои.

Фудбал 25.03.2015 | 12:00
Чеху досадила клупа и оде!

Такмичарска 2014/15 дефинитивно ће бити последња коју је Петр Чех (32) провео више на клупи него на терену. Бар тако планира да буде,

Један од најбољих голмана на свету не види себе и следеће године крај аут линије Челсија, већ пред стативама. Уговор са лидером Премијер лиге истиче му 2016. и тренутно нема намеру да до тада остаје на "Бриџу".

Бар не у постојећем односу, у којем је Тибо Куртоа прва опција Жозе Муриња, а он друга.

"Не знам каква ће бити идеја људи из клуба. Чини се да Тибо и ја добро функционишемо у тандему, али то може да траје само једну сезону. Нећу још једну годину као што је ова", није Чех оставио дилему.

Дакле, није рекао експлицитно "Не" Челсију, али је јасно ставио до знања послодавцима да ће брзо постати незадовољан.

"Увек ће бити нагађања и оставимо и их за лето. Биће важно да седнем за сто са људима из клуба и са менаџером, како бисмо размотрили све опције. Видећемо који ће бити најбољи договор", додао је бивши чувар мреже Рена, прашке Спарте и Хмела.

Чех је у Челсију дуже од деценије. Стигао је 2004, на инсистирање тадашњег менаџера Клаудија Ранијерија, који је у њему видео одличну замену Карлу Кудићинију. Момак из Плзења брзо је "зацементирао" место пред голом и са "плавцима" освојио три титуле Премијер лиге (2005, 2006, 2010) четири ФА Купа, три Лига купа, Лигу Европе (2013) и Лигу шампиона (2012).

Ове сезоне, Чех је бранио на 14 утакмица: пет лигашких, четири у Лига купу, три у Лиги шампиона и два пута у ФА Купу. Његов конкурент Тибо Куртоа враћен је прошлог лета са позајмице Атлетико Мадриду и до сада сакупио 32 наступа.

Од када је стигао у Челси, чешки голман сакупио је 331 наступ, примио 241 гол, а на 228 утакмица сачувао мрежу. Добио је четири жута картона и само једном био искључен.

Коментари / 0

Оставите коментар