Čehu dosadila klupa i ode!

Golman "plavaca" ne planira da i sledeće sezone bude rezerva Kurtoi.

Fudbal 25.03.2015 | 12:00
Čehu dosadila klupa i ode!

Takmičarska 2014/15 definitivno će biti poslednja koju je Petr Čeh (32) proveo više na klupi nego na terenu. Bar tako planira da bude,

Jedan od najboljih golmana na svetu ne vidi sebe i sledeće godine kraj aut linije Čelsija, već pred stativama. Ugovor sa liderom Premijer lige ističe mu 2016. i trenutno nema nameru da do tada ostaje na "Bridžu".

Bar ne u postojećem odnosu, u kojem je Tibo Kurtoa prva opcija Žoze Murinja, a on druga.

"Ne znam kakva će biti ideja ljudi iz kluba. Čini se da Tibo i ja dobro funkcionišemo u tandemu, ali to može da traje samo jednu sezonu. Neću još jednu godinu kao što je ova", nije Čeh ostavio dilemu.

Dakle, nije rekao eksplicitno "Ne" Čelsiju, ali je jasno stavio do znanja poslodavcima da će brzo postati nezadovoljan.

"Uvek će biti nagađanja i ostavimo i ih za leto. Biće važno da sednem za sto sa ljudima iz kluba i sa menadžerom, kako bismo razmotrili sve opcije. Videćemo koji će biti najbolji dogovor", dodao je bivši čuvar mreže Rena, praške Sparte i Hmela.

Čeh je u Čelsiju duže od decenije. Stigao je 2004, na insistiranje tadašnjeg menadžera Klaudija Ranijerija, koji je u njemu video odličnu zamenu Karlu Kudićiniju. Momak iz Plzenja brzo je "zacementirao" mesto pred golom i sa "plavcima" osvojio tri titule Premijer lige (2005, 2006, 2010) četiri FA Kupa, tri Liga kupa, Ligu Evrope (2013) i Ligu šampiona (2012).

Ove sezone, Čeh je branio na 14 utakmica: pet ligaških, četiri u Liga kupu, tri u Ligi šampiona i dva puta u FA Kupu. Njegov konkurent Tibo Kurtoa vraćen je prošlog leta sa pozajmice Atletiko Madridu i do sada sakupio 32 nastupa.

Od kada je stigao u Čelsi, češki golman sakupio je 331 nastup, primio 241 gol, a na 228 utakmica sačuvao mrežu. Dobio je četiri žuta kartona i samo jednom bio isključen.

Komentari / 0

Ostavite komentar