Кака: Бољи сам и од Месија и од Роналда!

Кака пецнуо Месија и Роналда: Био сам бољи од обојице! Да сам у најбољим данима, био бих јачи и сада! „Потукао би их у свим борбама“, сматра легенда Милана.

Фудбал 24.03.2015 | 21:20
Кака: Бољи сам и од Месија и од Роналда!

Био је фудбалер којем се цео свет дивио! Сматрали су га ретким адекватним наследником свих легендарних бразилских мађионичара који су за бубамаром јурили током златних година светског фудбала. Уз Роналдиња својевремено био је далеко најбољи играч света, а за време које је провео у Милану успео је да покупи све награде, пехаре и признања – од индивидуалних до клупских и готово свих репрезентативних...

Међутим, један погрешан потез променио је све. Долазак у Реал испоставио се као кобан за тада најбољег фудбалера света и освајача Злате лопте, који је касније потпуно нестао са фудбалске мапе. Више никада није био исти...

Сада, у 32. години Кака игра у МЛС лиги за Орландо Сити и полако приводи крају једну причу која је можда могла да буде и највећа икад испричана. Готово паралелно са његовим нестанком, примат у светском фудбалу преузели су Кристијано Роналдо и Лионел Меси, у чије квалитете не сумња легендарни Бразилац, али сматра да би сада био бољи од њих.
„Освојио сам Златну лопту и титулу најбољег играча света у конкуренцији Лионела Месија и Кристијана Роналда. Они сада освајају све, али бих и сада био бољи од њих, да сам у најбољој форми. За мене је јако битно то што сам био бољи од њих јер то значи да сам успео да победим најбоље. Поносан сам на то“, рекао је Кака за британским медијима.

Бразилски ас имао је прилику да са Роналдом игра у периоду од 2009. до 2013. године, а његово је мишљење да су заједно успели да унапреде један другог.
„Било је сјајно имати Кристијана за саиграча. Много сам научио од њега, гледао сам га свакодневно како тренира, како игра. То ми је много помогло. Имали смо одличан однос на терену. И даље смо у контакту и јако ми је драго због тога што је успео да постане најбољи играч света у Реалу, јер је то заслужио. Он је посебан играч“.

Интересантно, његови пријатељи попут Оскара, Вилијана и Месута Озила позивају га да се врати у Премијер лигу, али...
„Шале се са мном и стално ми причају: 'Дођи да играш за Арсенал или Челси'. Али мени је добро у Орланду“, закључио је Рикардо Кака.

Коментари / 0

Оставите коментар