Kaka: Bolji sam i od Mesija i od Ronalda!

Kaka pecnuo Mesija i Ronalda: Bio sam bolji od obojice! Da sam u najboljim danima, bio bih jači i sada! „Potukao bi ih u svim borbama“, smatra legenda Milana.

Fudbal 24.03.2015 | 21:20
Kaka: Bolji sam i od Mesija i od Ronalda!

Bio je fudbaler kojem se ceo svet divio! Smatrali su ga retkim adekvatnim naslednikom svih legendarnih brazilskih mađioničara koji su za bubamarom jurili tokom zlatnih godina svetskog fudbala. Uz Ronaldinja svojevremeno bio je daleko najbolji igrač sveta, a za vreme koje je proveo u Milanu uspeo je da pokupi sve nagrade, pehare i priznanja – od individualnih do klupskih i gotovo svih reprezentativnih...

Međutim, jedan pogrešan potez promenio je sve. Dolazak u Real ispostavio se kao koban za tada najboljeg fudbalera sveta i osvajača Zlate lopte, koji je kasnije potpuno nestao sa fudbalske mape. Više nikada nije bio isti...

Sada, u 32. godini Kaka igra u MLS ligi za Orlando Siti i polako privodi kraju jednu priču koja je možda mogla da bude i najveća ikad ispričana. Gotovo paralelno sa njegovim nestankom, primat u svetskom fudbalu preuzeli su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, u čije kvalitete ne sumnja legendarni Brazilac, ali smatra da bi sada bio bolji od njih.
„Osvojio sam Zlatnu loptu i titulu najboljeg igrača sveta u konkurenciji Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Oni sada osvajaju sve, ali bih i sada bio bolji od njih, da sam u najboljoj formi. Za mene je jako bitno to što sam bio bolji od njih jer to znači da sam uspeo da pobedim najbolje. Ponosan sam na to“, rekao je Kaka za britanskim medijima.

Brazilski as imao je priliku da sa Ronaldom igra u periodu od 2009. do 2013. godine, a njegovo je mišljenje da su zajedno uspeli da unaprede jedan drugog.
„Bilo je sjajno imati Kristijana za saigrača. Mnogo sam naučio od njega, gledao sam ga svakodnevno kako trenira, kako igra. To mi je mnogo pomoglo. Imali smo odličan odnos na terenu. I dalje smo u kontaktu i jako mi je drago zbog toga što je uspeo da postane najbolji igrač sveta u Realu, jer je to zaslužio. On je poseban igrač“.

Interesantno, njegovi prijatelji poput Oskara, Vilijana i Mesuta Ozila pozivaju ga da se vrati u Premijer ligu, ali...
„Šale se sa mnom i stalno mi pričaju: 'Dođi da igraš za Arsenal ili Čelsi'. Ali meni je dobro u Orlandu“, zaključio je Rikardo Kaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar