Бијеше финале са Роџером, предстоји ли сад са Рафом?

После Индијан Велса, камере и фокус љубитеља тениса сели се на потпуно други крај Сједињених Држава, у Ки Бискејн, залив поред Мајамија, где се одржава турнир истог ранга као и претходни. Из пустиња Калифорније, ићи ћемо у влажну, лепљиву Флориду, земљу палми, алигатора и мочвара. Тениска подлога је, кажу, прилично спора, али то је некако разумљиво, јер лагано се прелази у део сезоне на оној најспоријој подлози. Ретко ко пропушта и понуду ноћних клубова, која у Мајамију спада међу најбоље на целој планети.

Тенис 24.03.2015 | 23:40
Бијеше финале са Роџером, предстоји ли сад са Рафом?

У Мајамију неће бити Роџера Федерера - Швајцарац ће одморити док траје овај турнир, па ће изгубити прошлогодишњих 180 бодова.

Можда је то шанса за одморног и очигледно спремног Рафу Надала да по први пут подигне овај пехар, једини из Мастерс 1000 серије који му фали.

Неће бити ни Марина Чилића због повреде рамена, али зато се враћа Хуан Мартин дел Потро.

Прошле године, Новак Ђоковић је савладао Надала у финалу, а увек је опасан у Мајамију и Енди Мареј.

Момци који су одушевили у Индијан Велсу су Бернард Томић, Фелисијано Лопез и Милош Раонић - такође играју.

Код дама, титулу ће бранити Серена Вилијамс. Питање је само колико је она спремна након повреде колена због које је предала полуфинале Индијан Велса Симони Халеп. Марија Шарапова и Ана Ивановић су биле испод нивоа у Индијан Велсу, па им по закону вероватноће следује добар резултат у Крендон Парку.

Остаје да се види колико могу освајачица и финалисткиња Индијан Велса, Симона Халеп и наша Јелена Јанковић, након великих напора. У женском тенису дефинитивно долазе нове снаге. Која од њих ће пореметити поредак на овом турниру? Можда Медисон Киз?

Овај турнир основан је 1985. тако да слави 20 година постојања. Код мушкараца, спада у Мастерс 1000 категорију, а код дама у Премијер Мандаторy категорију. Наградни фонд је идентичан, по 5,185 милиона долара у обе конкуренције.

Коментари / 0

Оставите коментар