Biješe finale sa Rodžerom, predstoji li sad sa Rafom?

Posle Indijan Velsa, kamere i fokus ljubitelja tenisa seli se na potpuno drugi kraj Sjedinjenih Država, u Ki Biskejn, zaliv pored Majamija, gde se održava turnir istog ranga kao i prethodni. Iz pustinja Kalifornije, ići ćemo u vlažnu, lepljivu Floridu, zemlju palmi, aligatora i močvara. Teniska podloga je, kažu, prilično spora, ali to je nekako razumljivo, jer lagano se prelazi u deo sezone na onoj najsporijoj podlozi. Retko ko propušta i ponudu noćnih klubova, koja u Majamiju spada među najbolje na celoj planeti.

Tenis 24.03.2015 | 23:40
Biješe finale sa Rodžerom, predstoji li sad sa Rafom?

U Majamiju neće biti Rodžera Federera - Švajcarac će odmoriti dok traje ovaj turnir, pa će izgubiti prošlogodišnjih 180 bodova.

Možda je to šansa za odmornog i očigledno spremnog Rafu Nadala da po prvi put podigne ovaj pehar, jedini iz Masters 1000 serije koji mu fali.

Neće biti ni Marina Čilića zbog povrede ramena, ali zato se vraća Huan Martin del Potro.

Prošle godine, Novak Đoković je savladao Nadala u finalu, a uvek je opasan u Majamiju i Endi Marej.

Momci koji su oduševili u Indijan Velsu su Bernard Tomić, Felisijano Lopez i Miloš Raonić - takođe igraju.

Kod dama, titulu će braniti Serena Vilijams. Pitanje je samo koliko je ona spremna nakon povrede kolena zbog koje je predala polufinale Indijan Velsa Simoni Halep. Marija Šarapova i Ana Ivanović su bile ispod nivoa u Indijan Velsu, pa im po zakonu verovatnoće sleduje dobar rezultat u Krendon Parku.

Ostaje da se vidi koliko mogu osvajačica i finalistkinja Indijan Velsa, Simona Halep i naša Jelena Janković, nakon velikih napora. U ženskom tenisu definitivno dolaze nove snage. Koja od njih će poremetiti poredak na ovom turniru? Možda Medison Kiz?

Ovaj turnir osnovan je 1985. tako da slavi 20 godina postojanja. Kod muškaraca, spada u Masters 1000 kategoriju, a kod dama u Premijer Mandatory kategoriju. Nagradni fond je identičan, po 5,185 miliona dolara u obe konkurencije.

Komentari / 0

Ostavite komentar