У понедјељак о буџету ФБиХ

Представничко Вијеће Парламента Федерације БиХ у понедјељак, 30. марта разматраће по хитном поступку овогодишњи буџет Федерације БиХ, изјавио је за Фену потпредсједавајући Представничког вијећа Парламента ФБиХ Саша Митровић.

Босна и Херцеговина 24.03.2015 | 14:45
У понедјељак о буџету ФБиХ

Буџет ФБиХ мора бити усвојен до 31. марта, када истиче одлука о привременом финансирању Федерације БиХ.

Митровић је потврдио да ће буџет ФБиХ, који је предложила досадашња Влада ФБиХ бити враћен новој Федералној влади, која ће га по хитном поступку доставити Представничком дому.

''То је техничко питање, 94 посто буџета је фиксно одређено, те се шест посто може варијабилно одређивати. У том смислу, ако бисмо чак тих шест посто мијењали то можемо урадити за један '', казао је раније кандидат за премијера Федерације БиХ Фадил Новалић.

На основу тога Новалић каже да буџет Федерације БиХ за 2015. годину неће пуно одступати од онога који је предложила досадашња Влада ФБиХ.
Иначе, чланови Колегија Представничког дома су исказали опредијељеност за усвајање буџета да би се омогућило потпуно функционисање Федерације БиХ те остваривање законских права грађана.

Наглашено је да се буџетом предвиђају и дефинишу фискални параметри, понашање, ред и одговорност, посебно према 393.107 пензионера, 92.919 корисника борачких накнада, 10.255 цивилних жртава рата и 40.837 нератних инвалида.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар