U ponedjeljak o budžetu FBiH

Predstavničko Vijeće Parlamenta Federacije BiH u ponedjeljak, 30. marta razmatraće po hitnom postupku ovogodišnji budžet Federacije BiH, izjavio je za Fenu potpredsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamenta FBiH Saša Mitrović.

Bosna i Hercegovina 24.03.2015 | 14:45
U ponedjeljak o budžetu FBiH

Budžet FBiH mora biti usvojen do 31. marta, kada ističe odluka o privremenom finansiranju Federacije BiH.

Mitrović je potvrdio da će budžet FBiH, koji je predložila dosadašnja Vlada FBiH biti vraćen novoj Federalnoj vladi, koja će ga po hitnom postupku dostaviti Predstavničkom domu.

''To je tehničko pitanje, 94 posto budžeta je fiksno određeno, te se šest posto može varijabilno određivati. U tom smislu, ako bismo čak tih šest posto mijenjali to možemo uraditi za jedan '', kazao je ranije kandidat za premijera Federacije BiH Fadil Novalić.

Na osnovu toga Novalić kaže da budžet Federacije BiH za 2015. godinu neće puno odstupati od onoga koji je predložila dosadašnja Vlada FBiH.
Inače, članovi Kolegija Predstavničkog doma su iskazali opredijeljenost za usvajanje budžeta da bi se omogućilo potpuno funkcionisanje Federacije BiH te ostvarivanje zakonskih prava građana.

Naglašeno je da se budžetom predviđaju i definišu fiskalni parametri, ponašanje, red i odgovornost, posebno prema 393.107 penzionera, 92.919 korisnika boračkih naknada, 10.255 civilnih žrtava rata i 40.837 neratnih invalida.

Izvor: Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar