Видео: Фламенго - Васко, 4 црвена у секунди!

Џерард је можда добио црвени после 43 секунде на терену, али су играчи Фламенга и Васка добила четири црвена за секунд! Погледајте...

Фудбал 24.03.2015 | 15:00
Видео: Фламенго - Васко, 4 црвена у секунди!

Играо се 88. минут 206. првенственонг "Дербија милиона" (Цлáссицо дос Милхõес) између два најпопуларнија клуба из Рио Де Жанеира, Фламенга и Васко Да Гаме, када је судија Жоао Батиста де Аруда одлучио да у једној секунди пошаље четворицу играча у свлачионицу.

Четири покрета руком за отприлике секунду, тек и црвено-црни и црно-бели остали су са по деветорицом на терену и, што је за арбитра било посебно важно, сви су били мирни као бубице.

А, минут раније ситуација је била на ивици масовне туче, због кавге при резултату 2:1 за Фламенго... Искључени су Паулињо и Пико код домаћих и Гиназу и Бернардо код гостију. Најборбенији свакако био је 36-годишњи Аргентинац, Гиназу, који је легенда неколико бразилских клубова, а пре 14 година је играо за Перуђу (то је ћелави момак, који је једва изашао с терена).

Фламенго се са три бода изједначио са Васком и сада, заједно са Мадуреиром, сви имају по 26 бодова, два мање од још једног популарног клуба из Рија, Ботафога. Флуминензе има 22.

Рачунајући и 206. дуел, Фламенго је повећао предност на 81-55-69, а има и више титула од Васка (6:4).

Истраживања кажу да око 45 милиона Бразилаца навија или за Фламенго или за Васко, с тим да је 30 уз најпопуларнији клуб на свету (по броју регистрованих навијача), Фламенго. А, с обзиром на то да је Васко популарнији ван граница државе Рио Де Жанеиро, у Фламенгу тврде до 50 одсто становника те државе навија за њихов клуб, 19 одсто за Васко, 16 за Ботафого, итд.

Коментари / 0

Оставите коментар