Video: Flamengo - Vasko, 4 crvena u sekundi!

Džerard je možda dobio crveni posle 43 sekunde na terenu, ali su igrači Flamenga i Vaska dobila četiri crvena za sekund! Pogledajte...

Fudbal 24.03.2015 | 15:00
Video: Flamengo - Vasko, 4 crvena u sekundi!

Igrao se 88. minut 206. prvenstvenong "Derbija miliona" (Clássico dos Milhões) između dva najpopularnija kluba iz Rio De Žaneira, Flamenga i Vasko Da Game, kada je sudija Žoao Batista de Aruda odlučio da u jednoj sekundi pošalje četvoricu igrača u svlačionicu.

Četiri pokreta rukom za otprilike sekundu, tek i crveno-crni i crno-beli ostali su sa po devetoricom na terenu i, što je za arbitra bilo posebno važno, svi su bili mirni kao bubice.

A, minut ranije situacija je bila na ivici masovne tuče, zbog kavge pri rezultatu 2:1 za Flamengo... Isključeni su Paulinjo i Piko kod domaćih i Ginazu i Bernardo kod gostiju. Najborbeniji svakako bio je 36-godišnji Argentinac, Ginazu, koji je legenda nekoliko brazilskih klubova, a pre 14 godina je igrao za Peruđu (to je ćelavi momak, koji je jedva izašao s terena).

Flamengo se sa tri boda izjednačio sa Vaskom i sada, zajedno sa Madureirom, svi imaju po 26 bodova, dva manje od još jednog popularnog kluba iz Rija, Botafoga. Fluminenze ima 22.

Računajući i 206. duel, Flamengo je povećao prednost na 81-55-69, a ima i više titula od Vaska (6:4).

Istraživanja kažu da oko 45 miliona Brazilaca navija ili za Flamengo ili za Vasko, s tim da je 30 uz najpopularniji klub na svetu (po broju registrovanih navijača), Flamengo. A, s obzirom na to da je Vasko popularniji van granica države Rio De Žaneiro, u Flamengu tvrde do 50 odsto stanovnika te države navija za njihov klub, 19 odsto za Vasko, 16 za Botafogo, itd.

Komentari / 0

Ostavite komentar