Наставак суђења Оливеру Ивановићу

Суђење Оливеру Ивановићу и још четворици Срба биће настављено данас у Косовској Митровици саслушањем сведока тужилаштва Благоја Милетића и Бедри Истогуа.

Србија 24.03.2015 | 07:25
Наставак суђења Оливеру Ивановићу

Они су оптужени да су починили нека од најтежих кривичних дела током 1999. и 2000. године.

Адвокат Оливера Ивановића Љубомир Пантовић изјавио је Тањугу да је Милетић предложен од стране тужилаштва обзиром да је спорног дана, 14.априла 1999.године, као истражни судија био на лицу места и извршио увиђај.

"Он није очевидац догађаја, већ човек који је извршио увиђај И прибележио шта је видео тако да он нема ту шта значајно да каже апсолутно, нешто што би драматично погоршало положај било кога , чак не може ни да побољша, шта год да прича. И да је сведок одбране, исти би био исход његовог сведочења, тако да нема везе што је сведок тужилаштва", рекао је Пантовић.

Након саслушања свих сведока у вези с догађајима из 1999. године, судије саслушати још 40 сведока тужилаштва у вези са догађајима из 2000. године.

Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999, а запрећена казна за то дело је од пет година до доживотне робије.

И осталој четворици Срба Драгољубу Делибашићу, оцу и сину Илији и Небојши Вујачићу и Александру Лазовићу оптужницом прете вишегодишње казне затвора ако на суду буду потврђени наводи оптужнице за убиство и покушај убиства.

Сва петорица оптужених Срба изјаснили су се да нису криви за дела која им се стављају на терет.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар