Скочио под воз због несрећне љубави

Слађан Петровић (26), момак који је настрадао на прузи у близини Радинца код Смедерева, сахрањен је овог понедељка у селу Липе. Дан раније, око 6 и 20 ујутро, он је, како је потврђено у истрази, скочио под воз недалеко места које сви овде знају као Липска рампа.

Србија 23.03.2015 | 22:09
Скочио под воз због несрећне љубави

За све је, каже Слађанов отац, крива несрећна и, очигледно, лоше изабрана љубав.

- Није му то била девојка, то је жена, старија две године од њега, има човека, има децу… Знали смо, али не све. Ником није никада све испричао, ни нама, ни брату, ни ујаку. Знам само да је била с њим док му није покупила паре, за месеца дана му узела 2000 евра, и после га откачила – с муком проговара Слађанов отац Добрица, док се родбина и пријатељи окупљају у дворишту породичне куће за последњи испраћај младића кога је, како кажу, цело село знало као вредног и радног месара, доброг комшију и другара.

Шта се догодило у ноћи пре кобног одласка на пругу, сада је тешко утврдити. Оно што се поуздано зна јесте да је Слађан био у кафани, оданде је, када се већ увелико разданило, изашао са својом, по свему судећи, несуђеном љубави.

Уследила је препирка, Слађан је потрчао, а онда је наишао воз.

- Она је волела да се проводи, пре месец дана је већ имао невољу због ње; тукли га неки, поломили му бицикл… Прешли смо и преко тога, шта да му кажемо, да је остави, кад после они се помирили – прича у пола гласа о бурној вези његовог сина Добрица.

Последњи смс који је са мобилног упутио другару упућује да је Слађан већ био одлучио да, нажалост – на најдрастичнији начин, прекине своје љубавне муке.

- Није можда баш све тако као што причају. Какав последњи поздрав, још у кафани су га напали. Био је ту и неки бели комби, опет га јурили… Да ли се убио или је бежао… - неће да верује Добрица да му је син завршио под точковима воза због „неке тамо“ Слађанов отац.

„Околности и налаз обдукције указују да је смрт самоубилачког карактера“ – сурово прецизно стоји у налазу истраге, а то потврђују и Слађанова браћа од стричева.

- Било је ту алкохола, можда и нечег другог, стреса сигурно. Мирне главе он то никада не би урадио, али овако… Ником од нас се није поверавао, да јесте, сигурно би му помогли. Овако се, на несрећу, десило шта се десило – готово у глас, допуњујући један другог, кажу Зоран и Горан Петровић.

Пруга смрти: Три самоубиства у три године

Осим страдања возача и пешака на необезбеђеним пружним прелазима код Липа на траси Смедерево-Пожаревац, ово је за релативно кратко време већ други сличан случај. Пре две године, недалеко места на коме је Слађан бацивши се под воз извршио самоубиство, пред локомотиву је стао и настрадао и. С. Д. (59) из Липа. Бизаран детаљ је да је неком несрећном пролазнику, испоставиће се – и сведоку, оставио бицикл на чување пре него што је закорачио на пругу.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар