Skočio pod voz zbog nesrećne ljubavi

Slađan Petrović (26), momak koji je nastradao na pruzi u blizini Radinca kod Smedereva, sahranjen je ovog ponedeljka u selu Lipe. Dan ranije, oko 6 i 20 ujutro, on je, kako je potvrđeno u istrazi, skočio pod voz nedaleko mesta koje svi ovde znaju kao Lipska rampa.

Srbija 23.03.2015 | 22:09
Skočio pod voz zbog nesrećne ljubavi

Za sve je, kaže Slađanov otac, kriva nesrećna i, očigledno, loše izabrana ljubav.

- Nije mu to bila devojka, to je žena, starija dve godine od njega, ima čoveka, ima decu… Znali smo, ali ne sve. Nikom nije nikada sve ispričao, ni nama, ni bratu, ni ujaku. Znam samo da je bila s njim dok mu nije pokupila pare, za meseca dana mu uzela 2000 evra, i posle ga otkačila – s mukom progovara Slađanov otac Dobrica, dok se rodbina i prijatelji okupljaju u dvorištu porodične kuće za poslednji ispraćaj mladića koga je, kako kažu, celo selo znalo kao vrednog i radnog mesara, dobrog komšiju i drugara.

Šta se dogodilo u noći pre kobnog odlaska na prugu, sada je teško utvrditi. Ono što se pouzdano zna jeste da je Slađan bio u kafani, odande je, kada se već uveliko razdanilo, izašao sa svojom, po svemu sudeći, nesuđenom ljubavi.

Usledila je prepirka, Slađan je potrčao, a onda je naišao voz.

- Ona je volela da se provodi, pre mesec dana je već imao nevolju zbog nje; tukli ga neki, polomili mu bicikl… Prešli smo i preko toga, šta da mu kažemo, da je ostavi, kad posle oni se pomirili – priča u pola glasa o burnoj vezi njegovog sina Dobrica.

Poslednji sms koji je sa mobilnog uputio drugaru upućuje da je Slađan već bio odlučio da, nažalost – na najdrastičniji način, prekine svoje ljubavne muke.

- Nije možda baš sve tako kao što pričaju. Kakav poslednji pozdrav, još u kafani su ga napali. Bio je tu i neki beli kombi, opet ga jurili… Da li se ubio ili je bežao… - neće da veruje Dobrica da mu je sin završio pod točkovima voza zbog „neke tamo“ Slađanov otac.

„Okolnosti i nalaz obdukcije ukazuju da je smrt samoubilačkog karaktera“ – surovo precizno stoji u nalazu istrage, a to potvrđuju i Slađanova braća od stričeva.

- Bilo je tu alkohola, možda i nečeg drugog, stresa sigurno. Mirne glave on to nikada ne bi uradio, ali ovako… Nikom od nas se nije poveravao, da jeste, sigurno bi mu pomogli. Ovako se, na nesreću, desilo šta se desilo – gotovo u glas, dopunjujući jedan drugog, kažu Zoran i Goran Petrović.

Pruga smrti: Tri samoubistva u tri godine

Osim stradanja vozača i pešaka na neobezbeđenim pružnim prelazima kod Lipa na trasi Smederevo-Požarevac, ovo je za relativno kratko vreme već drugi sličan slučaj. Pre dve godine, nedaleko mesta na kome je Slađan bacivši se pod voz izvršio samoubistvo, pred lokomotivu je stao i nastradao i. S. D. (59) iz Lipa. Bizaran detalj je da je nekom nesrećnom prolazniku, ispostaviće se – i svedoku, ostavio bicikl na čuvanje pre nego što je zakoračio na prugu.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar