Ципрас стигао у Берлин, сусрет са Меркеловом

Грчки премијер Алексис Ципрас стигао је редовном авиолинијом у Берлин, где га је немачки канцелар Ангела Меркел, према протоколу, дочекала уз највише војне почасти.

Свијет 23.03.2015 | 18:38
Ципрас стигао у Берлин, сусрет са Меркеловом

Ова посета, од које се очекују знаци помирења у немачко-грчким односима, привукла је огромну пажњу немачких медија, који пишу да Меркелова жели лично од Ципраса да чује какве планове има за решење грчке дужничке кризе.

Ципрас и Меркелова се, према медијским сазнањима, састају прво у четири ока, а затим у малом кругу, на шестом спрату Канцеларске службе.

Осим њих двоје, на разговорима су присутни и портпарол немачке владе Штефен Зајберт и више шефова различитих одељења у Канцеларској служби, јављају медији, наводећи да је Ципрас стигао са пет чланова делегације, међу њима и државни министар Никос Папас.

За Ципраса се каже да вечерас планира да у немачкој престоници детаљно изнесе реформске планове своје владе и тако остави утисак на Меркелову.

Ципрас ће Меркеловој саопштити, уз вечеру, да ће Грци у будуће, између осталог, ићи у пензију са 67 година, а да ће изузетно, са 62, одлазити да само они, који имају пуних 40 година радног стажа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алеx.де

23.03.2015 19:49

Није истина да је допутовао редовном линијом из Атине, него авионом владе Грцке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

23.03.2015 20:58

А ти си вјероватно био стјуардеса па знаш.