Cipras stigao u Berlin, susret sa Merkelovom

Grčki premijer Aleksis Cipras stigao je redovnom aviolinijom u Berlin, gde ga je nemački kancelar Angela Merkel, prema protokolu, dočekala uz najviše vojne počasti.

Svijet 23.03.2015 | 18:38
Cipras stigao u Berlin, susret sa Merkelovom

Ova poseta, od koje se očekuju znaci pomirenja u nemačko-grčkim odnosima, privukla je ogromnu pažnju nemačkih medija, koji pišu da Merkelova želi lično od Ciprasa da čuje kakve planove ima za rešenje grčke dužničke krize.

Cipras i Merkelova se, prema medijskim saznanjima, sastaju prvo u četiri oka, a zatim u malom krugu, na šestom spratu Kancelarske službe.

Osim njih dvoje, na razgovorima su prisutni i portparol nemačke vlade Štefen Zajbert i više šefova različitih odeljenja u Kancelarskoj službi, javljaju mediji, navodeći da je Cipras stigao sa pet članova delegacije, među njima i državni ministar Nikos Papas.

Za Ciprasa se kaže da večeras planira da u nemačkoj prestonici detaljno iznese reformske planove svoje vlade i tako ostavi utisak na Merkelovu.

Cipras će Merkelovoj saopštiti, uz večeru, da će Grci u buduće, između ostalog, ići u penziju sa 67 godina, a da će izuzetno, sa 62, odlaziti da samo oni, koji imaju punih 40 godina radnog staža.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

alex.de

23.03.2015 19:49

Nije istina da je doputovao redovnom linijom iz Atine, nego avionom vlade Grcke!

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

23.03.2015 20:58

A ti si vjerovatno bio stjuardesa pa znaš.