Поређења зарада фудбалера! Страшно!

Играчи Торкија зарађују 375 фунти недељно, требало би им 57 година да зараде Фалкаову месечну плату! Каква им је мотивација када знају да Вејн Руни зарађује 300.000 евра недељно?

Фудбал 24.03.2015 | 11:00
Поређења зарада фудбалера! Страшно!

Торки јунајтед је клуб који наступа у енглеској Конференцији, и тренутно се налази на 15. месту. Можда сте сте га као пасионирани кладилац већ неколико пута ставили на тикет. Онда би требало да знате и да играчи тог клуба зарађују 375 фунти недељно, што је за услове на Острву јако мало.

Поређења ради, то је за 100 фунти мање од просечне плате у Енглеској. Посебно мизерно изгледа када се пореди са платама неких од највечих звезда модерног фудбала. Рецимо, звезда Манчестер јунајтеда Вејн Руни зарађује 300.000 фунти недељно! Његов тимски колега Радамел Фалкао инкасира око 260.000 фунти недељно, што значи да би играчима Торкија требало скоро један животни век то јесте 57 година да је зараде са платом коју имају. Те податке изнео је тренер Крис Харгривс после пораза од Брејнтрија код куће са 5:1.
„Мислим да су момци поднели пораз сасвим добро. Ми смо много млада екипа, а и разлика у платама је велика“, жалио се тренер на локалном радију.

Клуб је у 2015. успео само два пута да победи. Неки играчи су га већ напустили, а интересантан је случај једног момка који је дрес и копачке заменио каријером продавца аутомобила. Трбухом за крухом.

Коментари / 0

Оставите коментар