Poređenja zarada fudbalera! Strašno!

Igrači Torkija zarađuju 375 funti nedeljno, trebalo bi im 57 godina da zarade Falkaovu mesečnu platu! Kakva im je motivacija kada znaju da Vejn Runi zarađuje 300.000 evra nedeljno?

Fudbal 24.03.2015 | 11:00
Poređenja zarada fudbalera! Strašno!

Torki junajted je klub koji nastupa u engleskoj Konferenciji, i trenutno se nalazi na 15. mestu. Možda ste ste ga kao pasionirani kladilac već nekoliko puta stavili na tiket. Onda bi trebalo da znate i da igrači tog kluba zarađuju 375 funti nedeljno, što je za uslove na Ostrvu jako malo.

Poređenja radi, to je za 100 funti manje od prosečne plate u Engleskoj. Posebno mizerno izgleda kada se poredi sa platama nekih od največih zvezda modernog fudbala. Recimo, zvezda Mančester junajteda Vejn Runi zarađuje 300.000 funti nedeljno! Njegov timski kolega Radamel Falkao inkasira oko 260.000 funti nedeljno, što znači da bi igračima Torkija trebalo skoro jedan životni vek to jeste 57 godina da je zarade sa platom koju imaju. Te podatke izneo je trener Kris Hargrivs posle poraza od Brejntrija kod kuće sa 5:1.
„Mislim da su momci podneli poraz sasvim dobro. Mi smo mnogo mlada ekipa, a i razlika u platama je velika“, žalio se trener na lokalnom radiju.

Klub je u 2015. uspeo samo dva puta da pobedi. Neki igrači su ga već napustili, a interesantan je slučaj jednog momka koji je dres i kopačke zamenio karijerom prodavca automobila. Trbuhom za kruhom.

Komentari / 0

Ostavite komentar