Друловић: Португалци зацртали да избаце Србе!

"Реално, тешко је победити Португалију с Роналдом на њеном терену, тако да би реми био позитиван резултат. Једном смо већ играли 1:1, зашто не бисмо опет? У неку руку, они се не налазе под императивом победе, чак ни ми, тако да би бод свима играо", рекао је прослављени српски ас.

Фудбал 24.03.2015 | 10:40
Друловић: Португалци зацртали да избаце Србе!

Српска рачуница је јасна - победа у Лисабону значи повратак у игру за једно од два места која воде директно на СП у Француску, реми оставља наду за трећу позицију и бараж, а пораз значи да ћемо прескочити још једно велико такмичење. Треће по реду...

Али питају се и Португалци. Победом над Орловима преузимају лидерску позицију у и групи, постају кројачи своје судбине у наставку квалификација и уједно избацују једног од конкурента из трке.

Узимајући све то у обзир, као и чињеницу да је због повреда остао без неколико играча, селектор Фернандо Сантос одлучио се да врати неке проверене снаге. Раније Рикарда Карваља, а за овај меч искусног Уга Алмеиду. Изненађење за многе, међутим, не и за доброг познаваоца прилика у португалском фудбалу и бившег в. д. селектора Србије Љубинка Друловића.
„Ништа неочекивано. Дошло је до четири-пет промена у односу на стари списак. После пораза од Албаније и смене селектора прецртани су Меирелес и Велосо, сада су повређени Гереиро, Постига, па је Сантос, после Карваља, вратио и Алмеиду. Највише због искуства и претходне сарадње која је била плодоносна. Има доста поверења у њих пошто су раније заједничким снагама долазили до циља“, почиње Друловић анализу Португалаца за МОЗЗАРТ Спорт.

Несуђени селектор Србије додаје да Португалци имају велики мотив против Србије.
„Желе да се пласирају на СП и тако наставе континуитет одласка на велика такмичења. Стога им је овај меч приоритет. Циљ је да победом уђу у мирну луку – избију на прву позицију у групи, направе разлику од осам бодова и практично нас као озбиљног конкурента искључе из трке. Сантос ми је био тренер три године и знам колико респектује српске фудбалере и репрезентацију. Неће га заварати досадашњи лоши резултати Орлова“.

Португалци су се до сада мучили, доживели су пораз код куће од Албаније, док су Данску и Јерменију победили јединим голом у финишу меча.
„Чињеница је да се муче, али ипак дођу до победе. Све се углавном врти око Роналда. Једини пораз који су доживели је баш против Албаније, када он није могао да игра. У супротном, када је он на терену, Португалија добија. Не треба сметнути са ума да они ипак имају одличну офанзиву - Кварежма, Нани, Дани и Едер“.

Победа на Лужу била би снажан ветар у леђа новом селектору Радовану Ћурчићу и његовим изабраницима, мада би и бод био по мери.
„Зависи од много тога. Тренутно нам бод не значи нешто много, али би могао у коначном збиру на крају квалификација. Реално, тешко је победити Португалију са Роналдом на њеном терену, тако да би реми био позитиван резултат. Једном смо већ играли 1:1, зашто не бисмо опет? У неку руку они се не налазе под императивом победе, чак ни ми, тако да би бод свима играо. Мада, понављам, све зависи од осталих резултата у групи“.

Сантос се узда у подршку навијача.
„Фудбал у Португалији је религија. После дужег времена играће на фантастичном Лужу, враћају се тамо где нису играли дуго и где ће имати велику подршку. Навијачи ће им заиста бити 12. Играч, јер су се у Лисабону ужелели репрезентације“.

Португалце је највише бринуло психичко стање Роналда после раскида везе са руском манекенком Ирином Шајк. Уследила је нервоза, црвени картон, голгетерски пост који је у међувремену, на нашу жалост, прекинут.
„Према статистици Роналдо је тренутно најпопуларнија личност на свету и самим тим занимљив медијима за праћење. Не знам баш да ли је тај раскид оставио трага на њему. Знам да је прави професионалац, да има јак карактер и не верујем да било шта што је ван фудбала, као раскид са Ирином, може да утиче на њега. У Португалији га обожавају, медији га мало критикују и сматрају да пружа боље партије у Реалу него у репрезентацији. Међутим, он је способан да у сваком тренутку реши меч. Прави разлику на терену, али понекада навијачи од њега траже и очекују немогуће“.

Друловић је открио да је својевремено на заласку каријере имао прилику да игра против званично најбољег фудбала на свету.
„Док сам бранио боје Бенфике он је тада тек почињао да добија шансу у Спортингу. Тадашњи тренер Ласло Болоњи гурао је клинце у први тим, између осталог упамтио сам баш њега и Кварежму. Видело се одмах да ће бити нешто од њих“, закључио је Друловић.

НЕКАДА МАЂЕР, САДА МОЖЕ БРАХИМИ... ВИДИМ ФИНАЛЕ БАРСА – ЈУВЕ

Друловић је са посебном пажњом испратио жреб за четвртфинале Лиге шампиона. Његов Порто је извукао Бајерн Минхен, са којим је 1999/2000 такође у истој фази водио битку (асистирао Жарделу за 1:1), па преноси какво расположење влада у овом клубу што ће играти против незахвалног ривала.
„У Порту су оптимисти. Спомињу ту чувену штиклу Мађера из 1987. године и верују да нешто слично може да понови Брахими. Бајерн је фаворит, фантасично игра, али фудбал је чудна игра и изненађења су могућа. Не треба заборавити да је Порто два пута био европски шампион“, подсећа Друловић и додаје кога види у финалу овог такмичења.
“Јувентус и Барселона. Уживао сам гледајући Месија како је играо против Ситија, а ако буде наставио тако до краја Барса ће дефинитивно узети пехар“.

Коментари / 0

Оставите коментар