Drulović: Portugalci zacrtali da izbace Srbe!

"Realno, teško je pobediti Portugaliju s Ronaldom na njenom terenu, tako da bi remi bio pozitivan rezultat. Jednom smo već igrali 1:1, zašto ne bismo opet? U neku ruku, oni se ne nalaze pod imperativom pobede, čak ni mi, tako da bi bod svima igrao", rekao je proslavljeni srpski as.

Fudbal 24.03.2015 | 10:40
Drulović: Portugalci zacrtali da izbace Srbe!

Srpska računica je jasna - pobeda u Lisabonu znači povratak u igru za jedno od dva mesta koja vode direktno na SP u Francusku, remi ostavlja nadu za treću poziciju i baraž, a poraz znači da ćemo preskočiti još jedno veliko takmičenje. Treće po redu...

Ali pitaju se i Portugalci. Pobedom nad Orlovima preuzimaju lidersku poziciju u i grupi, postaju krojači svoje sudbine u nastavku kvalifikacija i ujedno izbacuju jednog od konkurenta iz trke.

Uzimajući sve to u obzir, kao i činjenicu da je zbog povreda ostao bez nekoliko igrača, selektor Fernando Santos odlučio se da vrati neke proverene snage. Ranije Rikarda Karvalja, a za ovaj meč iskusnog Uga Almeidu. Iznenađenje za mnoge, međutim, ne i za dobrog poznavaoca prilika u portugalskom fudbalu i bivšeg v. d. selektora Srbije Ljubinka Drulovića.
„Ništa neočekivano. Došlo je do četiri-pet promena u odnosu na stari spisak. Posle poraza od Albanije i smene selektora precrtani su Meireles i Veloso, sada su povređeni Gereiro, Postiga, pa je Santos, posle Karvalja, vratio i Almeidu. Najviše zbog iskustva i prethodne saradnje koja je bila plodonosna. Ima dosta poverenja u njih pošto su ranije zajedničkim snagama dolazili do cilja“, počinje Drulović analizu Portugalaca za MOZZART Sport.

Nesuđeni selektor Srbije dodaje da Portugalci imaju veliki motiv protiv Srbije.
„Žele da se plasiraju na SP i tako nastave kontinuitet odlaska na velika takmičenja. Stoga im je ovaj meč prioritet. Cilj je da pobedom uđu u mirnu luku – izbiju na prvu poziciju u grupi, naprave razliku od osam bodova i praktično nas kao ozbiljnog konkurenta isključe iz trke. Santos mi je bio trener tri godine i znam koliko respektuje srpske fudbalere i reprezentaciju. Neće ga zavarati dosadašnji loši rezultati Orlova“.

Portugalci su se do sada mučili, doživeli su poraz kod kuće od Albanije, dok su Dansku i Jermeniju pobedili jedinim golom u finišu meča.
„Činjenica je da se muče, ali ipak dođu do pobede. Sve se uglavnom vrti oko Ronalda. Jedini poraz koji su doživeli je baš protiv Albanije, kada on nije mogao da igra. U suprotnom, kada je on na terenu, Portugalija dobija. Ne treba smetnuti sa uma da oni ipak imaju odličnu ofanzivu - Kvarežma, Nani, Dani i Eder“.

Pobeda na Lužu bila bi snažan vetar u leđa novom selektoru Radovanu Ćurčiću i njegovim izabranicima, mada bi i bod bio po meri.
„Zavisi od mnogo toga. Trenutno nam bod ne znači nešto mnogo, ali bi mogao u konačnom zbiru na kraju kvalifikacija. Realno, teško je pobediti Portugaliju sa Ronaldom na njenom terenu, tako da bi remi bio pozitivan rezultat. Jednom smo već igrali 1:1, zašto ne bismo opet? U neku ruku oni se ne nalaze pod imperativom pobede, čak ni mi, tako da bi bod svima igrao. Mada, ponavljam, sve zavisi od ostalih rezultata u grupi“.

Santos se uzda u podršku navijača.
„Fudbal u Portugaliji je religija. Posle dužeg vremena igraće na fantastičnom Lužu, vraćaju se tamo gde nisu igrali dugo i gde će imati veliku podršku. Navijači će im zaista biti 12. Igrač, jer su se u Lisabonu uželeli reprezentacije“.

Portugalce je najviše brinulo psihičko stanje Ronalda posle raskida veze sa ruskom manekenkom Irinom Šajk. Usledila je nervoza, crveni karton, golgeterski post koji je u međuvremenu, na našu žalost, prekinut.
„Prema statistici Ronaldo je trenutno najpopularnija ličnost na svetu i samim tim zanimljiv medijima za praćenje. Ne znam baš da li je taj raskid ostavio traga na njemu. Znam da je pravi profesionalac, da ima jak karakter i ne verujem da bilo šta što je van fudbala, kao raskid sa Irinom, može da utiče na njega. U Portugaliji ga obožavaju, mediji ga malo kritikuju i smatraju da pruža bolje partije u Realu nego u reprezentaciji. Međutim, on je sposoban da u svakom trenutku reši meč. Pravi razliku na terenu, ali ponekada navijači od njega traže i očekuju nemoguće“.

Drulović je otkrio da je svojevremeno na zalasku karijere imao priliku da igra protiv zvanično najboljeg fudbala na svetu.
„Dok sam branio boje Benfike on je tada tek počinjao da dobija šansu u Sportingu. Tadašnji trener Laslo Bolonji gurao je klince u prvi tim, između ostalog upamtio sam baš njega i Kvarežmu. Videlo se odmah da će biti nešto od njih“, zaključio je Drulović.

NEKADA MAĐER, SADA MOŽE BRAHIMI... VIDIM FINALE BARSA – JUVE

Drulović je sa posebnom pažnjom ispratio žreb za četvrtfinale Lige šampiona. Njegov Porto je izvukao Bajern Minhen, sa kojim je 1999/2000 takođe u istoj fazi vodio bitku (asistirao Žardelu za 1:1), pa prenosi kakvo raspoloženje vlada u ovom klubu što će igrati protiv nezahvalnog rivala.
„U Portu su optimisti. Spominju tu čuvenu štiklu Mađera iz 1987. godine i veruju da nešto slično može da ponovi Brahimi. Bajern je favorit, fantasično igra, ali fudbal je čudna igra i iznenađenja su moguća. Ne treba zaboraviti da je Porto dva puta bio evropski šampion“, podseća Drulović i dodaje koga vidi u finalu ovog takmičenja.
“Juventus i Barselona. Uživao sam gledajući Mesija kako je igrao protiv Sitija, a ako bude nastavio tako do kraja Barsa će definitivno uzeti pehar“.

Komentari / 0

Ostavite komentar