Прво искључење Рафе након више од 600 утакмица!

"Водио сам екипе у више од 600 утакмица и никада нисам добио жути картон. Ако сам побеснео, онда је сигурно био добар разлог за то", каже тренер Наполија.

Фудбал 24.03.2015 | 08:00
Прво искључење Рафе након више од 600 утакмица!

Рафаел Бенитез је у досадашњој каријери седео на десет клупа различитих професионалних клубова.

Тренерским послом бави се од 1993. године, а врхунац је достигао 2005. када је са Ливерпулом освојио Лигу шампиона.

Претходно је са Валенсијом био победник УЕФА купа (2004), а касније са Интером Светског првенства за клубове (2010) и са Челсијем Лиге Европе (2013.). Два пута је освојио првенство Шпаније, са Валенсијом 2002. и 2004, а националне Купове и Суперкупове освајао је у Италији и Енглеској.

Током свих тих утакмица, шпански стручњак ниједном није добио црвени картон!

Све до минуле недеље, када је искључен у финишу меча Серије А између Наполија и Аталанте (1:1) због приговора судији.

Бенитез, као и многи у домаћем тиму, побеснели су још у 72. минуту, када је, по њиховом мишљењу, погодак Аталанте постигнут после прекршаја.

"Не могу да објасним зашто сам искључен против Аталанте. Као тренер водио сам екипе у више од 600 утакмица и никада нисам добио жути картон. Ако сам побеснео, онда је сигурно био добар разлог за то", сматра Шпанац.

"На коначан резултат утакмице утицало је нешто што се не може сматрати фудбалском одлуком... Можда шест судија није довољно, можда би требало да их буде осам. Неке одлуке другачије се не могу објаснити", додао је незадовољни Бенитез.

Клуб је стао иза речи свог тренера, а суђење у мечу са Аталантом на званичном Тwиттер профилу Наполија окарактерисано је "испод нивоа Серије А, што лигу чини нерегуларном".

Коментари / 0

Оставите коментар