Prvo isključenje Rafe nakon više od 600 utakmica!

"Vodio sam ekipe u više od 600 utakmica i nikada nisam dobio žuti karton. Ako sam pobesneo, onda je sigurno bio dobar razlog za to", kaže trener Napolija.

Fudbal 24.03.2015 | 08:00
Prvo isključenje Rafe nakon više od 600 utakmica!

Rafael Benitez je u dosadašnjoj karijeri sedeo na deset klupa različitih profesionalnih klubova.

Trenerskim poslom bavi se od 1993. godine, a vrhunac je dostigao 2005. kada je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona.

Prethodno je sa Valensijom bio pobednik UEFA kupa (2004), a kasnije sa Interom Svetskog prvenstva za klubove (2010) i sa Čelsijem Lige Evrope (2013.). Dva puta je osvojio prvenstvo Španije, sa Valensijom 2002. i 2004, a nacionalne Kupove i Superkupove osvajao je u Italiji i Engleskoj.

Tokom svih tih utakmica, španski stručnjak nijednom nije dobio crveni karton!

Sve do minule nedelje, kada je isključen u finišu meča Serije A između Napolija i Atalante (1:1) zbog prigovora sudiji.

Benitez, kao i mnogi u domaćem timu, pobesneli su još u 72. minutu, kada je, po njihovom mišljenju, pogodak Atalante postignut posle prekršaja.

"Ne mogu da objasnim zašto sam isključen protiv Atalante. Kao trener vodio sam ekipe u više od 600 utakmica i nikada nisam dobio žuti karton. Ako sam pobesneo, onda je sigurno bio dobar razlog za to", smatra Španac.

"Na konačan rezultat utakmice uticalo je nešto što se ne može smatrati fudbalskom odlukom... Možda šest sudija nije dovoljno, možda bi trebalo da ih bude osam. Neke odluke drugačije se ne mogu objasniti", dodao je nezadovoljni Benitez.

Klub je stao iza reči svog trenera, a suđenje u meču sa Atalantom na zvaničnom Twitter profilu Napolija okarakterisano je "ispod nivoa Serije A, što ligu čini neregularnom".

Komentari / 0

Ostavite komentar