ПЛ БиХ: Борац побјеђује и у штрајку, сигуран и Жељо!

Упркос умору, истрошености и проблемима фудбалери Борца седмицу у којој су чак и кратко штрајковали завршили првенственом побједом над Травником 1:0. Головима Ријада Бајића Жељезничар савладао Славију 2:1 и избио на друго мјесто на табели Премијер лиге БиХ. Зрињском бод против Радника, Челику сва три на гостовању у Градачцу.

Фудбал 23.03.2015 | 16:40
ПЛ БиХ: Борац побјеђује и у штрајку, сигуран и Жељо!

Бањалучани су до нова три бода на Градском стадиону у недјељу увече стигли минималном али заслуженом побједом против екипе Травнике која се у прошлости у неколико наврата показала као врло неугодна за црвено-плаве.
Не претјерано лијепу утакмицу за око одлучио је Тони Јовић у 21. минуту. Жеравица је упутио пас, а Јовић се одлично ослободио свог чувара и погодио мрежу за вођство Борца 1:0.

Иако је Борац посједом лопте контролисао утакмицу гости су имали неколико добрих прилика, бар за изједначење, али сваку од њих рјешавао је сигурни голман Авдукић.

Борац је овом побједом прескочио Олимпик и сада је са 34 освојена бода на само три бода од другопласираног Жељезничара.

“Знали смо да ће бити тешка утакмица, послије ове три утакмице у седам дана, нисмо очекивали неку претјерану љепоту у игри, али смо играли борбено и пожртвовано и због тога смо побиједили. Најважније је да смо освојили три бода и сада смо се приближили врху што је феноменалан резултат. У наредне две недеље док траје репрезентативна пауза спремаћемо се и покушати и физички да се дигнемо, најважније је да се спремимо и да вриједно радимо”, рекао је послије меча тренер Борца Винко Мариновић.

Бањалучки Борац први је у Европи према броју освојених бодова у односу на постигнуте голове, а још једном се показало да Бањалучани знају како извући максимум из сваког постигнутог поготка.

Жељезничар се испромашивао, стрепио, али је два пута погодио и на крају освојио сва три бода у 18. колу Премијер лиге БиХ.
На Грбавици: Жељезничар – Славија 2:1 (1:1)

Домаћи фудбалери, праћени подршком својих навијача силовито су ушли у овај дуел и већ послије три минуте малог сарајевског дербија, Жељезничар је повео против Славије.

Кокот је убацио а Ријад Бајић је прецизним ударцем главом затресао мрежу голмана Кубуре. – 1:0.

Средином првог полувремена Бајић је могао да удупла предност, али његов ударац одличном интервенцијом брани Кубура. Нешто касније добру прилику је имао и Садиковић, али резултат се није мијењао.

Редале су се прилике пред голом гостију, а на одлично убацивање Мемије, касне Вареа и Кокот иако је лопта прошла тек мета род гол линије.

Промашаје Жељезничара казнио је у 44. минуту штопер гостију Немања Картал који је одлично скочио и послао главом лопту у мрежу за изједначење – 1:1.

Жељезничар је доминирао на овој утакмици, о чему говори и 19 корнера за плави тим, те 24 шута, од који 11 у оквир гола.

Доминацију су искористили у 62. минуту када је Квасић центрирао са лијеве стране, а Бајић одлично прихватио лопту у ударцем кроз ноге, прво једном играчу а потом и голману Кубури затресао мрежу за ново вођство – 2:1.

Био је то Бајићев 11. гол ове сезоне у Премијер лиги БиХ.

Десет минута касније одличну прилику пропустио је Узелац. Мемија је послије корнера одлично шутирао, Кубура брани помало несигурно, али се одмах потом искупио одбранивши Узелцу ударац у стопостотној прилици.

Гости нису успјели до краја меча да дођу до изједначења, а Бајић је у финишу утакмице пропустио прилику да упише свој други хет-трик ове сезоне, лопта је послије његовог ударца главом отишла поред гола.

Жељезничар је овом побједом избио на друго мјесто на табели, испред свог вјечитог ривала, Сарајева, које је у суботу поражено од Вележа.

“Знао сам да ће ово бити посебна утакмица, у првом, па чак и у другом полувремену нисмо успјели да реализујемо неке шансе и испоставило се да смо веома тешко дошли до побједе, али мислим ипак заслужено. Мислим да је утакмица била поприлично динамична, веома борбена и по мени заслужена побједа нашег тима”, рекао је послије утакмице тренер Жељезничара Миломир Одовић.

Његов колега на клупи Славије Драган Радовић сложио се да је Жељезничар заслужио сва три бода.

"Жељезничар је био много бољи данас, ја могу бити задовољан и резултатом, Жељезничар је заслужио још који гол. Данас смо наступали без неколико играча, дали смо прилику неким млађим, честитам Жељезничару на заслуженој побједи”, рекао је Радовић.

У осталим мечевима Ћелик је као гост савладао Звијезду у Градачцу 2:0. а Радник је на свом терену освојио бод против Зрињског, ремизиравши са “племићима” без голова.

ПАРОВИ и РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА

Жељезничар – Славија 2:1 (1:1)

/Бајић 3, 62 – Картал 44/

Звијезда – Челик 0:2 (0:1)

/Бајрактаревић 41, Поповић 50/

Радник - Зрињски 0:0

Борац – Травник (касније)

Одиграно у суботу

Вележ – Сарајево 2:0 (0:0)

/Јанковић 48, Хаурдић 58/


Витез - Широки Бријег 1:3 (0:1)

/Смрико 75 - Вагнер 11, 76, 80/

Слобода – Олимпик 2:1 (1:1)

/Мујић 42, Зеба 89 пенал – Стефан 7/

Дрина – Младост 0:2 (0:2)

/Марковић 27, Комарчевић 39/

ТАБЕЛА: Широки Бријег 41, Жељезничар 37, Сарајево 36, Зрињски 36, Борац 34, Олимпик 31, Вележ 27, Славија 19, Слобода 19,Травник  18, Дрина 18, Челик 18, Витез 17, Радник 14, Звијезда Градачац 13, Младост 13.

Коментари / 0

Оставите коментар