Барса - Реал, реакције

Тренер Барселоне Луис Енрике оценио је “Ел Класико“ у ком је његов тим победио са 2:1 комплетном фудбалском утакмицом. Тренер Реала Карло Анчелоти признао је да су његовом тиму понестале идеје после пораза од Барселоне у ‘Ел класику’ са 2:1.

Фудбал 23.03.2015 | 18:00
Барса - Реал, реакције

“Ово је била комплетна фудбалска утакмица, обе екипе су имале много шанси. Прелепо је што смо победили у оваквој утакмици“, рекао је Енрике.

Фудбалери Барселоне су савладали великог ривала и примакли се освајању титуле шампиона у националном шампионату.

“Фудбалска утакмица има различите сегменте, наша идеја је била иста сваки пут, притисли смо у првом полувремену, а друго је кренуло боље за нас. Када смо стигли до 2:1 добили смо дозу смирености и од тада смо створили много шанси за гол. Ту смо где смо, чека нас утакмица у Вигу која ће бити веома тешка“, рекао је Енрике.

Он је искористио прилику да истакне појединачне учинке својих фудбалера.

“Имамо голмане који умеју да заблистају. Наш тим нису само нападачи, Браво, Тер Стеген, то су голмани високе класе. Пике је сјајно одиграо, Меси је био свуда на терену. Суарес је посебна прича, нема много играча оно што он има. Он није само сјајан фудбалер, он има феноменалан карактер“, закључио је Енрике.

Каталонски клуб је славио головима Жеремија Матјеа и Луиса Суареса, док је једини погодак за ‘краљевски клуб’ постигао Кристијано Роналдо.

Барселона се тако одвојила на четири бода предности у односу на свог великог ривала на челу табеле Премијер лиге.

Анчелоти је после утакмице истакао да се његов тим добро држао током већег дела утакмице, али да у последњих 30 минута није имао одговор на нападачки стил Барселоне.

“Мислим да смо видели два сјајна тима. Сматрам да смо играли добро све док нисмо примили други гол. Од тада је утакмица постал изузетно тешка за нас. Одлично смо се држали у првом полувремену, контролисали смо утакмицу, били смо солидни у одбрани, али нисмо били хладне главе да бисмо изворили бод. Играли смо дугим лоптама и нисмо имали идеје”, нагласио је Анчелоти.

Италијански стручњак је истакао да није сигуран да ли је бољи тим победио у другом овосезонском ‘Ел класику’.

“Ми смо били бољи током првих сат времена, али у последњих 30 минута нисмо имали одговор на контранападе Барселоне. Мислим да су оба тима заслужила да ураде нешто велико, али је Барселона та која је победила. И, благо њима. Имају сјајна решења, Суарес има сјајне вештине, нашао је прави простор и постигао одлучујући гол. Не сматрам да су њихови голови били производ грешака наше одбране”, истакао је Анчелоти.

Иако је Барселона успела да се одвоји од Реала, Анчелоти истиче да није готово и да верује да његов тим може до титуле.

“Морамо да наставимо са нашом стратегијом. Много смо напредовали по том питању. Сада је лига компликована, али не одустајемо. Барселона има предност, али у фудбалу свашта може да се деси. Лига шампиона нам неће бити приоритет у односу на Примеру, оба такмичења су нам подједнако важна”, рекао је тренер Реала.

Тренер Барселоне Луис Енрике сматра да је Луис Суарес голом за победу у Ел Класику оправдао 81 милион евра колико је плаћен летос Ливерпулу.

Уругвајац је у другом полувремену фантастичним пријемом искорисио сјајан пас Данија Алвеса и матирао Икера Касиљаса за 2:1 на Ноу Кампу.

"Луис Суарес је показао зашто смо платили колико смо га платили. Реал конкурише за све титуле, на сличном је нивоу као ми, али моји играчи су били фантастични, знају да издрже патњу", рекао је Енрике.

Током 90 минута у Каталинији оба тима су играла са доста осцилација, обе екипе су имале периоде добре и лоше игре.

"Било је много тешко током утакмице. Могли смо да постигнемо више голова, али је могао и Реал. У првом полувремену смо се мучили да извршимо притисак, па је Реал контролисао утакмицу. У другом делу, Реал се мучио у нападу, а гол нас је погурао. Велика победа", истакао је Енрике.

Кристијано Роналдо, Гарет Бејл и Карим Бензема су током већег дела утакмице били практично немоћни против одбране Барселоне.

"Ђерар Пике је на путу да буде најбољи штопер на свету. Он је у сјајној форми, надам се да ће остати у њој до краја сезоне. Клаудио Браво је имао неколико сјајних одбрана. Против противника квалитета какав има Реал, он ти не дозвољава услове да играш као што желиш. Мораш да се прилагодиш. Било је тренутака када смо били под њиховом контролим и морали смо да тражимо бољу дефанзивну транзицију, са дугим периодима поесда лопте", истакао је тренер Барселоне.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

23.03.2015 17:17

Бољи тим је побједио и то је то!!!

ОДГОВОРИТЕ