Barsa - Real, reakcije

Trener Barselone Luis Enrike ocenio je “El Klasiko“ u kom je njegov tim pobedio sa 2:1 kompletnom fudbalskom utakmicom. Trener Reala Karlo Ančeloti priznao je da su njegovom timu ponestale ideje posle poraza od Barselone u ‘El klasiku’ sa 2:1.

Fudbal 23.03.2015 | 18:00
Barsa - Real, reakcije

“Ovo je bila kompletna fudbalska utakmica, obe ekipe su imale mnogo šansi. Prelepo je što smo pobedili u ovakvoj utakmici“, rekao je Enrike.

Fudbaleri Barselone su savladali velikog rivala i primakli se osvajanju titule šampiona u nacionalnom šampionatu.

“Fudbalska utakmica ima različite segmente, naša ideja je bila ista svaki put, pritisli smo u prvom poluvremenu, a drugo je krenulo bolje za nas. Kada smo stigli do 2:1 dobili smo dozu smirenosti i od tada smo stvorili mnogo šansi za gol. Tu smo gde smo, čeka nas utakmica u Vigu koja će biti veoma teška“, rekao je Enrike.

On je iskoristio priliku da istakne pojedinačne učinke svojih fudbalera.

“Imamo golmane koji umeju da zablistaju. Naš tim nisu samo napadači, Bravo, Ter Stegen, to su golmani visoke klase. Pike je sjajno odigrao, Mesi je bio svuda na terenu. Suares je posebna priča, nema mnogo igrača ono što on ima. On nije samo sjajan fudbaler, on ima fenomenalan karakter“, zaključio je Enrike.

Katalonski klub je slavio golovima Žeremija Matjea i Luisa Suaresa, dok je jedini pogodak za ‘kraljevski klub’ postigao Kristijano Ronaldo.

Barselona se tako odvojila na četiri boda prednosti u odnosu na svog velikog rivala na čelu tabele Premijer lige.

Ančeloti je posle utakmice istakao da se njegov tim dobro držao tokom većeg dela utakmice, ali da u poslednjih 30 minuta nije imao odgovor na napadački stil Barselone.

“Mislim da smo videli dva sjajna tima. Smatram da smo igrali dobro sve dok nismo primili drugi gol. Od tada je utakmica postal izuzetno teška za nas. Odlično smo se držali u prvom poluvremenu, kontrolisali smo utakmicu, bili smo solidni u odbrani, ali nismo bili hladne glave da bismo izvorili bod. Igrali smo dugim loptama i nismo imali ideje”, naglasio je Ančeloti.

Italijanski stručnjak je istakao da nije siguran da li je bolji tim pobedio u drugom ovosezonskom ‘El klasiku’.

“Mi smo bili bolji tokom prvih sat vremena, ali u poslednjih 30 minuta nismo imali odgovor na kontranapade Barselone. Mislim da su oba tima zaslužila da urade nešto veliko, ali je Barselona ta koja je pobedila. I, blago njima. Imaju sjajna rešenja, Suares ima sjajne veštine, našao je pravi prostor i postigao odlučujući gol. Ne smatram da su njihovi golovi bili proizvod grešaka naše odbrane”, istakao je Ančeloti.

Iako je Barselona uspela da se odvoji od Reala, Ančeloti ističe da nije gotovo i da veruje da njegov tim može do titule.

“Moramo da nastavimo sa našom strategijom. Mnogo smo napredovali po tom pitanju. Sada je liga komplikovana, ali ne odustajemo. Barselona ima prednost, ali u fudbalu svašta može da se desi. Liga šampiona nam neće biti prioritet u odnosu na Primeru, oba takmičenja su nam podjednako važna”, rekao je trener Reala.

Trener Barselone Luis Enrike smatra da je Luis Suares golom za pobedu u El Klasiku opravdao 81 milion evra koliko je plaćen letos Liverpulu.

Urugvajac je u drugom poluvremenu fantastičnim prijemom iskorisio sjajan pas Danija Alvesa i matirao Ikera Kasiljasa za 2:1 na Nou Kampu.

"Luis Suares je pokazao zašto smo platili koliko smo ga platili. Real konkuriše za sve titule, na sličnom je nivou kao mi, ali moji igrači su bili fantastični, znaju da izdrže patnju", rekao je Enrike.

Tokom 90 minuta u Kataliniji oba tima su igrala sa dosta oscilacija, obe ekipe su imale periode dobre i loše igre.

"Bilo je mnogo teško tokom utakmice. Mogli smo da postignemo više golova, ali je mogao i Real. U prvom poluvremenu smo se mučili da izvršimo pritisak, pa je Real kontrolisao utakmicu. U drugom delu, Real se mučio u napadu, a gol nas je pogurao. Velika pobeda", istakao je Enrike.

Kristijano Ronaldo, Garet Bejl i Karim Benzema su tokom većeg dela utakmice bili praktično nemoćni protiv odbrane Barselone.

"Đerar Pike je na putu da bude najbolji štoper na svetu. On je u sjajnoj formi, nadam se da će ostati u njoj do kraja sezone. Klaudio Bravo je imao nekoliko sjajnih odbrana. Protiv protivnika kvaliteta kakav ima Real, on ti ne dozvoljava uslove da igraš kao što želiš. Moraš da se prilagodiš. Bilo je trenutaka kada smo bili pod njihovom kontrolim i morali smo da tražimo bolju defanzivnu tranziciju, sa dugim periodima poesda lopte", istakao je trener Barselone.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

23.03.2015 17:17

Bolji tim je pobjedio i to je to!!!

ODGOVORITE