ИВ: Новак - Роџер, реакције

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је да је пресрећан после освајања титуле на Мастерсу у Индијан Велсу, 50. у својој каријери. Швајцарски тенисер Роџер Федерер честитао је Новаку Ђоковићу титулу на Мастерсу у Индијан Велсу и истакао да се радује њиховом наредном сусрету.

Тенис 23.03.2015 | 16:20
ИВ: Новак - Роџер, реакције

Ђоковић је у калифорнијској пустињи дошао до четврте титуле тријумфом над Швајцарцем Роџером Федерером са 6:3, 6:7 (3:7), 6:2.

"Роџере, ниси имао среће, али је задовољство играти против тебе, јер си велики шампион. И ја се надам да ћемо се ускоро састати поново", рекао је Ђоковић приликом преузимања победничког пехара.

Ђоковић је био веома импресиван у првом сету, који је добио за нешто више од пола сата игре, рано је стигао до брејка и у другом, али је потом изгубио ритам, те са две узастопне дупле сервис грешке дозволио ривалу да се врати у меч.

"Мислим да сам одиграо одличан меч, веома солидан. Играо сам са великим интензитетом, био сам веома повећен сваком ударцу. Роџер се жестоко борио. Опет је показао колики је шампион, неко ко се никад не предаје. Када смо ушли у трећи сет све је било отворено", рекао је наш тенисер.

Ђоковић је у Калифорнији престигао свог тренера Бориса Бекера по броју АТП победа.

"Сјајан рекорд. Ништа не узимам здраво за готово. Верујем да морам да заслужим све за шта се борим. Увек тражим додатну мотивацију, јер је то неопходно, посебно ако играч на највишем нивоу", рекао је Ђоковић.

Новак је сада међу десет тенисера који су освојили најмање 50 АТП титула.

"Много сам се борио за ово. На врхунцу сам каријере, али ћу учинити све да се дуго задржим овде. Борићу се да освојим још много титула", рекао је најбољи тенисер света.

Српски тенисер је истакао да је Мастерс у Индијан Велсу један од најбољих на свету, али се такође захвалио свом тиму.

"Ово је један од најбољих турнира, поставио је високе стандард, честитам свима који су томе допринели. Честитам и свом тиму, без њих ово не би било могуће. Осећам на терену жртву и енергију коју ми дају да бих живео свој сан. И, наравно, навијачи увек чине овај турнир посебним, видимо се следеће године", истакао је Ђоковић.

“Честитам Новаку на сјајном финалу и турниру, надам се да ћемо се ускоро опет састати, биће ми задовољство”, поручио је Федерер.

Федерер се потом захвалио свима који су заслужни за сјајну организацију првог Мастерса сезоне, а потом и навијачима.

“Честитам организаторима, ово је један од најбољих турнира у календару, уживам овде, једва чекам да се вратим следеће године. Хвала спонзорима и свима који су били део овог турнира, а на крају навијачима, који су невероватни. Рекорд све говори, можете да будете поносни и у име играча се захваљујем”, нагласио је Федерер.

Претходно су организатори Мастерса у Индијан Велсу објавио да је ове године забележена рекордна посета на том турниру.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

23.03.2015 17:13

Ту нема ста да се дискутује бољи је побједио!!!То је то!

ОДГОВОРИТЕ