Најснажнији свештеник на свијету

Библија каже да су Божији путеви - "чудни". То свакако важи за Кевина Фаста, најснажнијег свештеника на свету који је власник чак девет светских рекорда у померању терета.

Занимљивости 23.03.2015 | 07:51
Најснажнији свештеник на свијету

Ерик Фаст је званично најснажнији свештеник на свету, а вероватно и један од најзанимљивијих. Екстремним спортовима се бави од своје 21 године, а у последњих двадесетак година је срушио чак 19 светских рекорда. Девет од њих још нико није успео да обори.

Највише је поносан на подвиг из 2009. године када је успео да повуче авион тежак 188 тона. Осим што му је то донело титулу светског првака и још једно уписивање у Гинисову књигу рекорда, Фаст је успео да скупи 65.000 канадских долара за оне којима су били најпотребнији.

- Пре него што сам успео да га померим, авион сам вукао добрих 45 секунди. Био сам потпуно исцрпљен и више нисам осећао ни један једини мишић у телу. А онда је авион почео да се помера - испричао је Кевин који је у том тренутку био толико одсутан да није ни чуо звиждук Гинисовог жирија.

- Одједном сам осетио шамар. Био је то мој син Џејкоб који је схватио да не реагујем на звукове, па ме је тако призвао свести - испричао је Ерик.

Годину дана раније, харизматични свештеник је успео да 30 метара вуче камион тежак 63 тоне, а 2010. је успео да помери кућу тешку 40 тона. Године 2011. дигао је терет од 500 килограма и држао га у ваздуху цео минуту, а 2013. је на раменима носио чак 11 људи.

Ерик своју снагу користи како би помогао људима
Кевин је свештеник у канадском градићу Кобоургу. С обзиром да је свештеник у Лутеранској цркви Светог Павла, религија му допушта брак. Његова жена Сузан и три сина су му највећа мотивација у животу. Они ретко присуствују његовим подухватима и наговарају га да престане са тим јер "није више младић".

- Плаше се да се не повреди и да до краја живота останем у колицима - објаснио је Ерик.

Ипак, он се осећа снажно и здраво и не намерава да престане са тренинзима све док му то тело буде допуштало.

- Дата ми је могућност да радим све ово и верујем да је то дар од Бога. Своју снагу ћу наставити да користим како би помагао људима. Мислим да би једноставно било незахвално одустати и овај дар оставити неискоришћен - закључио је Кевин.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

УГ

23.03.2015 11:50

То је прави свестенек , док нас Кацавенда дизе дјецаке и зиви у изобиљу ...

ОДГОВОРИТЕ