Najsnažniji sveštenik na svijetu

Biblija kaže da su Božiji putevi - "čudni". To svakako važi za Kevina Fasta, najsnažnijeg sveštenika na svetu koji je vlasnik čak devet svetskih rekorda u pomeranju tereta.

Zanimljivosti 23.03.2015 | 07:51
Najsnažniji sveštenik na svijetu

Erik Fast je zvanično najsnažniji sveštenik na svetu, a verovatno i jedan od najzanimljivijih. Ekstremnim sportovima se bavi od svoje 21 godine, a u poslednjih dvadesetak godina je srušio čak 19 svetskih rekorda. Devet od njih još niko nije uspeo da obori.

Najviše je ponosan na podvig iz 2009. godine kada je uspeo da povuče avion težak 188 tona. Osim što mu je to donelo titulu svetskog prvaka i još jedno upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda, Fast je uspeo da skupi 65.000 kanadskih dolara za one kojima su bili najpotrebniji.

- Pre nego što sam uspeo da ga pomerim, avion sam vukao dobrih 45 sekundi. Bio sam potpuno iscrpljen i više nisam osećao ni jedan jedini mišić u telu. A onda je avion počeo da se pomera - ispričao je Kevin koji je u tom trenutku bio toliko odsutan da nije ni čuo zvižduk Ginisovog žirija.

- Odjednom sam osetio šamar. Bio je to moj sin Džejkob koji je shvatio da ne reagujem na zvukove, pa me je tako prizvao svesti - ispričao je Erik.

Godinu dana ranije, harizmatični sveštenik je uspeo da 30 metara vuče kamion težak 63 tone, a 2010. je uspeo da pomeri kuću tešku 40 tona. Godine 2011. digao je teret od 500 kilograma i držao ga u vazduhu ceo minutu, a 2013. je na ramenima nosio čak 11 ljudi.

Erik svoju snagu koristi kako bi pomogao ljudima
Kevin je sveštenik u kanadskom gradiću Kobourgu. S obzirom da je sveštenik u Luteranskoj crkvi Svetog Pavla, religija mu dopušta brak. Njegova žena Suzan i tri sina su mu najveća motivacija u životu. Oni retko prisustvuju njegovim poduhvatima i nagovaraju ga da prestane sa tim jer "nije više mladić".

- Plaše se da se ne povredi i da do kraja života ostanem u kolicima - objasnio je Erik.

Ipak, on se oseća snažno i zdravo i ne namerava da prestane sa treninzima sve dok mu to telo bude dopuštalo.

- Data mi je mogućnost da radim sve ovo i verujem da je to dar od Boga. Svoju snagu ću nastaviti da koristim kako bi pomagao ljudima. Mislim da bi jednostavno bilo nezahvalno odustati i ovaj dar ostaviti neiskorišćen - zaključio je Kevin.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

UG

23.03.2015 11:50

To je pravi svestenek , dok nas Kacavenda dize djecake i zivi u izobilju ...

ODGOVORITE