ПЛ: Џерард опет ''сахрани'' Ливерпул!

Капитен Ливерпула другу годину заредом уназадио је Ливерпул у најважнијим мечевима, овог пута сулудим потезом. Мајсторије Мате на "Енфилду"!

Фудбал 22.03.2015 | 17:22
ПЛ: Џерард опет ''сахрани'' Ливерпул!

Фудбалери Манчестер јунајтеда били су бољи од Ливерпула у првом полувремену и заслужено су у друго ушли с предношћу од 0:1, па би било неправедно све заслуге за пораз "редса" у најважнијем лигашком мечу сезоне приписати Стивену Џерарду.

Могуће је да би коначан ихсход, а завршено је 1:2 (0:1) после 90 и кусур бурних минута на "Енфилду", био исти и да је Џерард на терену провео 45 минута, а не 43 секунде.

Да, добро сте прочитали...

Менаџер Ливерпула Брендан Роџерс одлучио је да на полувремену највећег енглеског дербија остави у свлачионици Адама Лалану, који је у првом делу игре добио јак ударац у главу од Фила Џонса, а потом пропустио шансу утакмице за домаће, а да други део меча посвети одлазећем капитену и легенди клуба Џерарду, којем је ово био последњи окршај са омраженим Јунајтедом.

Шта се догодило?

Не можемо са сигурношћу да тврдимо, али изгледало је као да је Џерард намерно добио црвени картон после мање од минуте игре. Прво је са две ноге улетео у Хуана Мату и дигао га у ваздух, потом дошао до лопте и, када му је Андер Ерера уклизао у намери да му је одузме, крвнички је згазио Шпанца и изиритирао иначе строгог и контроверзног Мартина Еткинсона да га врати у свлачионицу.

А, онда... Мирно као да се ништа није догодило вратио је траку на мишицу капитена са старта утакмице, Џордана Хендерсона и одшетао у тунел - и легенду...

Другу годину заредом, Џерард је пао на дно у најважнијој утакмици сезоне за клуб у ком је провео целу каријеру и што је још горе, повукао је све са собом. Пре годину дана, у утакмици која је одлучивала о титули првака, "Стиви Џи" се оклизнуо, а Челси однео три бода кући и прогласио Манчестер сити у првака, оставивши славни клуб без титуле и 24. сезону заредом.

Овог пролећа, још горе, Џерард је свесно направио потез после ког ће Роџерс и екипа тешко, тешко успети да се пласирају у Лигу шампиона, која доноси огромне приходе, која омогућава клубу да доводи звучна појачања и која постојеће играче чини већим и бољим.

Толико о њему...

У међуврмемену, пре и после тога, бриљирао је заборављени и потцењени Хуан Мата, који је био склоњен 11. јануара после Манчестер јунајтед - Саутемптон 0:1 и који је са два гола, од којих је други право ремек-дело.

Мата је шестим и седмим голом у сезони, поручио Лују ван Галу да га неправедно "мобингује", а Јунајтеду донео осму победу у последњих десет кола и, коначно, пет бодова предности над Ливерпулом (54), који са пете позиције посматра како Лига шампиона одлази Челсију (64, два меча мање), Ситију (61), Арсеналу (60) и Јунајтеду (59).

Ливерпул је последњи пораз у Премијер лиги доживео почетком децембра од - Манчестер јунајтеда када је било 3:0 на "Олд Трафорду", а у међувремену Роџерсов тим одиграо је 12 утакмица и добио 10. Без Џерарда у стартној постави, "редси" су имали шест мечева и шест победа с гол-разликом 14:2, али се овог поподнева све срушило као кула од карата.

Гол за Ливерпул, на 0:2, са играчем мање у пољу, постигао је Данијел Стариџ и вратио наду домаћим навијачима да их поново Јунајтед неће понизити, међутим до краја могло је да буде само 1:3, да је Вејн Руни искористио пенал у надокнади времена, након старта Емреа Џана над Дајлијем Блиндом. Симон Мињоле му је одбранио, испуцао лопту у поље, а на другој страни...

...Мартин Шкртел, у намери да стигне до лопте пре Давида Де Хее, урадио је исто што и Џерард Ерери, односно жестоко критиковани Дијего Кошта из Челсија - њему! Нагазио је Де Хеу ђоном на потколеницу и прошао некажњено. За сада...

Још једна велика утакмица за велики клуб, Ливерпул, и гомила "малих" одлука.

Коментари / 0

Оставите коментар