PL: Džerard opet ''sahrani'' Liverpul!

Kapiten Liverpula drugu godinu zaredom unazadio je Liverpul u najvažnijim mečevima, ovog puta suludim potezom. Majstorije Mate na "Enfildu"!

Fudbal 22.03.2015 | 17:22
PL: Džerard opet ''sahrani'' Liverpul!

Fudbaleri Mančester junajteda bili su bolji od Liverpula u prvom poluvremenu i zasluženo su u drugo ušli s prednošću od 0:1, pa bi bilo nepravedno sve zasluge za poraz "redsa" u najvažnijem ligaškom meču sezone pripisati Stivenu Džerardu.

Moguće je da bi konačan ihshod, a završeno je 1:2 (0:1) posle 90 i kusur burnih minuta na "Enfildu", bio isti i da je Džerard na terenu proveo 45 minuta, a ne 43 sekunde.

Da, dobro ste pročitali...

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers odlučio je da na poluvremenu najvećeg engleskog derbija ostavi u svlačionici Adama Lalanu, koji je u prvom delu igre dobio jak udarac u glavu od Fila Džonsa, a potom propustio šansu utakmice za domaće, a da drugi deo meča posveti odlazećem kapitenu i legendi kluba Džerardu, kojem je ovo bio poslednji okršaj sa omraženim Junajtedom.

Šta se dogodilo?

Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, ali izgledalo je kao da je Džerard namerno dobio crveni karton posle manje od minute igre. Prvo je sa dve noge uleteo u Huana Matu i digao ga u vazduh, potom došao do lopte i, kada mu je Ander Erera uklizao u nameri da mu je oduzme, krvnički je zgazio Španca i iziritirao inače strogog i kontroverznog Martina Etkinsona da ga vrati u svlačionicu.

A, onda... Mirno kao da se ništa nije dogodilo vratio je traku na mišicu kapitena sa starta utakmice, Džordana Hendersona i odšetao u tunel - i legendu...

Drugu godinu zaredom, Džerard je pao na dno u najvažnijoj utakmici sezone za klub u kom je proveo celu karijeru i što je još gore, povukao je sve sa sobom. Pre godinu dana, u utakmici koja je odlučivala o tituli prvaka, "Stivi Dži" se okliznuo, a Čelsi odneo tri boda kući i proglasio Mančester siti u prvaka, ostavivši slavni klub bez titule i 24. sezonu zaredom.

Ovog proleća, još gore, Džerard je svesno napravio potez posle kog će Rodžers i ekipa teško, teško uspeti da se plasiraju u Ligu šampiona, koja donosi ogromne prihode, koja omogućava klubu da dovodi zvučna pojačanja i koja postojeće igrače čini većim i boljim.

Toliko o njemu...

U međuvrmemenu, pre i posle toga, briljirao je zaboravljeni i potcenjeni Huan Mata, koji je bio sklonjen 11. januara posle Mančester junajted - Sautempton 0:1 i koji je sa dva gola, od kojih je drugi pravo remek-delo.

Mata je šestim i sedmim golom u sezoni, poručio Luju van Galu da ga nepravedno "mobinguje", a Junajtedu doneo osmu pobedu u poslednjih deset kola i, konačno, pet bodova prednosti nad Liverpulom (54), koji sa pete pozicije posmatra kako Liga šampiona odlazi Čelsiju (64, dva meča manje), Sitiju (61), Arsenalu (60) i Junajtedu (59).

Liverpul je poslednji poraz u Premijer ligi doživeo početkom decembra od - Mančester junajteda kada je bilo 3:0 na "Old Trafordu", a u međuvremenu Rodžersov tim odigrao je 12 utakmica i dobio 10. Bez Džerarda u startnoj postavi, "redsi" su imali šest mečeva i šest pobeda s gol-razlikom 14:2, ali se ovog popodneva sve srušilo kao kula od karata.

Gol za Liverpul, na 0:2, sa igračem manje u polju, postigao je Danijel Staridž i vratio nadu domaćim navijačima da ih ponovo Junajted neće poniziti, međutim do kraja moglo je da bude samo 1:3, da je Vejn Runi iskoristio penal u nadoknadi vremena, nakon starta Emrea Džana nad Dajlijem Blindom. Simon Minjole mu je odbranio, ispucao loptu u polje, a na drugoj strani...

...Martin Škrtel, u nameri da stigne do lopte pre Davida De Hee, uradio je isto što i Džerard Ereri, odnosno žestoko kritikovani Dijego Košta iz Čelsija - njemu! Nagazio je De Heu đonom na potkolenicu i prošao nekažnjeno. Za sada...

Još jedna velika utakmica za veliki klub, Liverpul, i gomila "malih" odluka.

Komentari / 0

Ostavite komentar