Изетбеговић и Човић данас о Влади ФБиХ

Председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да ће вечерас у Љубљани, током званичне посете чланова Преседништва БиХ, покушати да са замеником председника СДА Бакиром Изетбеговићем реши проблем неуставности предложене Владе Федерације БиХ јер је један Србин вишак, а недостаје предлог из реда осталих.

Босна и Херцеговина 22.03.2015 | 16:07
Изетбеговић и Човић данас о Влади ФБиХ

"Имам осећај да је то циљано урађено да се направи проблем да не би била именована Влада. Врло ми је јасно стављено до знања да би сличан проблем могао бити у Савету министара БиХ. Рекао сам да, ако је то случајно тако, онда имамо озбиљан проблем, онда то неко евидентно намерно ради", рекао је Човић.

Он је изјавио да није проблем тражити решење за пропуст у вези са националним кључем који се односи на састав Владе ФБиХ.

"Али, видећемо је ли то био пропуст, јер ово више нема смисла. Ако нисмо у стању да се договоримо о Влади, како сутра договорити неке озбиљне ствари", упитао је Човић.

Коментаришући информацију да се један од српских кандидата ДФ-а, предлог за федералног министра за рад и социјалну политику Милан Мандиловић на октобарским изборима изјаснио као остали, а да га сада ДФ представља као Србина, лидер ХДЗ-а је рекао да је и он упознат о тој чињеници.

"Да нам је на време речено да је човек променио концепцију, не би то био проблем, могло би се реаговати. Али, није фер радити то овако када смо се већ одредили и кандидате презентовали јавности", рекао је Човић, наводећи да су људи из ДФ-а врло отворено рекли да су се представљали из реда осталих, "али онда им је наређено да тако не може бити".

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Раде агресор

22.03.2015 15:44

Никада је ви нећете саставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за агресора

22.03.2015 17:37

Па нисте ништа друго ни навикли само на отимање и агресију.

Name

Цовиц

22.03.2015 17:02

Лакрдија од политицара ако је слуцајно онда то неко намјерно ради..???? ЛЗН

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре за агресора

22.03.2015 19:48

На кога мислиш од ове двојице.По мени оба су отела много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

23.03.2015 14:19

Како су физички у БИХ удаљени један од другог,Љубљана их је приближила.А могли су отичи у Ватикан или Меку.

ОДГОВОРИТЕ