Izetbegović i Čović danas o Vladi FBiH

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da će večeras u Ljubljani, tokom zvanične posete članova Presedništva BiH, pokušati da sa zamenikom predsednika SDA Bakirom Izetbegovićem reši problem neustavnosti predložene Vlade Federacije BiH jer je jedan Srbin višak, a nedostaje predlog iz reda ostalih.

Bosna i Hercegovina 22.03.2015 | 16:07
Izetbegović i Čović danas o Vladi FBiH

"Imam osećaj da je to ciljano urađeno da se napravi problem da ne bi bila imenovana Vlada. Vrlo mi je jasno stavljeno do znanja da bi sličan problem mogao biti u Savetu ministara BiH. Rekao sam da, ako je to slučajno tako, onda imamo ozbiljan problem, onda to neko evidentno namerno radi", rekao je Čović.

On je izjavio da nije problem tražiti rešenje za propust u vezi sa nacionalnim ključem koji se odnosi na sastav Vlade FBiH.

"Ali, videćemo je li to bio propust, jer ovo više nema smisla. Ako nismo u stanju da se dogovorimo o Vladi, kako sutra dogovoriti neke ozbiljne stvari", upitao je Čović.

Komentarišući informaciju da se jedan od srpskih kandidata DF-a, predlog za federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Milan Mandilović na oktobarskim izborima izjasnio kao ostali, a da ga sada DF predstavlja kao Srbina, lider HDZ-a je rekao da je i on upoznat o toj činjenici.

"Da nam je na vreme rečeno da je čovek promenio koncepciju, ne bi to bio problem, moglo bi se reagovati. Ali, nije fer raditi to ovako kada smo se već odredili i kandidate prezentovali javnosti", rekao je Čović, navodeći da su ljudi iz DF-a vrlo otvoreno rekli da su se predstavljali iz reda ostalih, "ali onda im je naređeno da tako ne može biti".

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Раде агресор

22.03.2015 15:44

Никада је ви нећете саставити.

ODGOVORITE
Name

za agresora

22.03.2015 17:37

Pa niste ništa drugo ni navikli samo na otimanje i agresiju.

Name

Covic

22.03.2015 17:02

Lakrdija od politicara ako je slucajno onda to neko namjerno radi..???? LZN

ODGOVORITE
Name

ре за агресора

22.03.2015 19:48

На кога мислиш од ове двојице.По мени оба су отела много.

ODGOVORITE
Name

007

23.03.2015 14:19

Kako su fizički u BIH udaljeni jedan od drugog,Ljubljana ih je približila.A mogli su otiči u Vatikan ili Meku.

ODGOVORITE