АБА: Партизанов меч сезоне!

Кошаркаши Партизана гостују од 19х у Подгорици где против Будућности играју одлучујући меч за пласман у плеј-офу АБА лиге.

Кошарка 22.03.2015 | 15:00
АБА: Партизанов меч сезоне!

Пред последње коло познате су четири екипе које ће играти у доигравању и познато је ко ће са прве позиције у плеј-оф.

Све остало ће се решавати у Морачи, али и у Солноку где у исто време почиње дуел између мађарске екипе и Цедевите.

Будућности и Партизан имају исти скор 18-7, па ће тим који буде славио у Морачи обезбедити друго место на табели, предност домаћег терена у полуфиналу и избегавање Црвене звезде до финала. Поражени ће бити четврти уколико Цедевита слави у Мађарској, или трећи у случају пораза хрватског тима.

„Будућност ВОЛИ је ове године направила веома добар тим. Један клуб здрав, који има могућности сразмерне амбицијама и интервенцијама током првенства, иако је већ у старту њихов квалитет био на завидном нивоу. Имају оправдане амбиције да ове године дођу до Евролиге и у том смислу виде да је предност домаћег терена важна у доигравању. Урадиће све што је у њиховој моћи да ту утакмицу одиграју на прави начин. Њихове амбиције потпуно разумем и сматрам нормалним и оправданим. Меч је битан за лакши наставак посла иза тога, али тај лакши мора бити стављен под знак навода. Ако завршимо на четвртој позицији, морамо бити у стању да и са четврте позиције играмо са Звездом у полуфиналу, а ако завршимо на другој позицији, чека нас ни најмање лак посао са Цедевитом, која је озбиљна екипа, која је имала пад током сезоне, међутим сезона је дуга и није могуће да се у једној линији све дешава. Друго место није гаранција да ће се доћи до финала“, рекао је тренер црно-белих Душко Вујошевић пред овај меч.

Тренер Будућности Игор Јововић сматра да је његов тим спреман за изазов.

"Већ се пет, шест дана прича о престојећем мечу са Партизаном. Последње коло у регуларном делу сезоне. Доста велики улог, у смислу што бољег пласмана пред плеј-оф. Очекује нас прави дерби и надам се да ће публика у Подгорици уживати у правој борби два квалитетна тима, два мотивисана тима и да ће победити бољи. Пуних 25 кола се налазимо на позицији број два, у некој фази сезоне, изгледало је да је та позиција обезбеђена, али смо неким резултатима као што су порази од Црвене звезде и Металца кошем уз додатно у последњој секунди то закомпликовали. Радује нас чињеница што имамо прилику да у последњем колу, против директног конкурента задржимо ту позицију. Бићемо спремни, вјерујем да ће играчи бити прави и да ћемо тријумфовати у том дуелу. Ми тимски морамо да одиграмо сјајно, али нам је потребан и додатни импулс од појединих играча”.

Коментари / 0

Оставите коментар