ABA: Partizanov meč sezone!

Košarkaši Partizana gostuju od 19h u Podgorici gde protiv Budućnosti igraju odlučujući meč za plasman u plej-ofu ABA lige.

Košarka 22.03.2015 | 15:00
ABA: Partizanov meč sezone!

Pred poslednje kolo poznate su četiri ekipe koje će igrati u doigravanju i poznato je ko će sa prve pozicije u plej-of.

Sve ostalo će se rešavati u Morači, ali i u Solnoku gde u isto vreme počinje duel između mađarske ekipe i Cedevite.

Budućnosti i Partizan imaju isti skor 18-7, pa će tim koji bude slavio u Morači obezbediti drugo mesto na tabeli, prednost domaćeg terena u polufinalu i izbegavanje Crvene zvezde do finala. Poraženi će biti četvrti ukoliko Cedevita slavi u Mađarskoj, ili treći u slučaju poraza hrvatskog tima.

„Budućnost VOLI je ove godine napravila veoma dobar tim. Jedan klub zdrav, koji ima mogućnosti srazmerne ambicijama i intervencijama tokom prvenstva, iako je već u startu njihov kvalitet bio na zavidnom nivou. Imaju opravdane ambicije da ove godine dođu do Evrolige i u tom smislu vide da je prednost domaćeg terena važna u doigravanju. Uradiće sve što je u njihovoj moći da tu utakmicu odigraju na pravi način. Njihove ambicije potpuno razumem i smatram normalnim i opravdanim. Meč je bitan za lakši nastavak posla iza toga, ali taj lakši mora biti stavljen pod znak navoda. Ako završimo na četvrtoj poziciji, moramo biti u stanju da i sa četvrte pozicije igramo sa Zvezdom u polufinalu, a ako završimo na drugoj poziciji, čeka nas ni najmanje lak posao sa Cedevitom, koja je ozbiljna ekipa, koja je imala pad tokom sezone, međutim sezona je duga i nije moguće da se u jednoj liniji sve dešava. Drugo mesto nije garancija da će se doći do finala“, rekao je trener crno-belih Duško Vujošević pred ovaj meč.

Trener Budućnosti Igor Jovović smatra da je njegov tim spreman za izazov.

"Već se pet, šest dana priča o prestojećem meču sa Partizanom. Poslednje kolo u regularnom delu sezone. Dosta veliki ulog, u smislu što boljeg plasmana pred plej-of. Očekuje nas pravi derbi i nadam se da će publika u Podgorici uživati u pravoj borbi dva kvalitetna tima, dva motivisana tima i da će pobediti bolji. Punih 25 kola se nalazimo na poziciji broj dva, u nekoj fazi sezone, izgledalo je da je ta pozicija obezbeđena, ali smo nekim rezultatima kao što su porazi od Crvene zvezde i Metalca košem uz dodatno u poslednjoj sekundi to zakomplikovali. Raduje nas činjenica što imamo priliku da u poslednjem kolu, protiv direktnog konkurenta zadržimo tu poziciju. Bićemo spremni, vjerujem da će igrači biti pravi i da ćemo trijumfovati u tom duelu. Mi timski moramo da odigramo sjajno, ali nam je potreban i dodatni impuls od pojedinih igrača”.

Komentari / 0

Ostavite komentar