АБА: Звезда попустила у финишу против МЗТ-а!

Деловало је да ће Македонци доживети судбину Мађара, али су црвено-бели успорили пред 2.237 гледалаца у "Пиониру".

Кошарка 22.03.2015 | 14:40
АБА: Звезда попустила у финишу против МЗТ-а!

Кошаркаши Црвене звезде, при резултату 79:39, одлучили су да "помилују" МЗТ и поштеде га најубедљивијег пораза ове сезоне у АБА лиги.
Остаће то они које су црвено-бели приредили Солноку у "Пиониру" (90:47) и Левском у Софији (58:99).

Пред 2.237 гледалаца у матине термину ове недеље, на затварању лигашког дела АБА лиге, екипа Дејана Радоњића декласирала је Македонце резултатом 89:56 (20:8, 25:11, 26:17, 18:20), који је заправо премија за тим Алеша Пипана.

Серијом 21:0, којом је екипа Дејана Радоњића резултат 12:8 претворила у наговештај катастрофе тима са "Аеродрома" (33:8), решена је свака дилема око тога (ако је и било дилеме) да ли ће црвено-бели завршити сезону са два пораза и изједначити рекорде поје су постигли само још Партизан, Макаби и Олимпија, којо је то додуше успело у лиги са 12 учесника.

Сада, растерећени, црвено-бели могу да одгледају расплет у борбама за другу, трећу и четврту позицију, сазнају име ривала на старту полуфиналне серије плеј-офа, које почињу тек 14. априла, а потом се од понедељка окрену гостовању Алби у Евролиги и почетку Суперлиге, а у 1. колу наредног викенда састају се са Мега Лексом.

Радоњић је, осим Маркуса Вилијамса који је био у улози навијача у матине термину, свима дао шансу и свако је шансу искористио, нарочито млади Ђорђе Каплановић који је уписао прве поене у АБА лиги ове сезоне. Јака Блажич провео је највише минута на паркету, 28, Немања Дангубић два мање.

Поштеду је добио и Бобан Марјановић, који је почео утакмицу, одигроао осам минута, убацио шест поена и потом преузео улогу додавача пешкира...

Звездина предност против не само недораслог ривала, већ и потпуно незаинтересованог тима за иоле озбиљну и одговорну кошарку, расла је до 34. минута, када је на семафору писало 79:39. Тада је Пипанов тим направио серију од 0:7, а у последњих пар минута успео да се "спусти" и на коначних 33 поена заостатка.

За крај и један податак који ће занимати навијаче Звезде. Сва три тима која су сезону завршавала са два пораза, Партизан, Макаби и Олимпија, на крају су били шампиони.

Коментари / 0

Оставите коментар