ABA: Zvezda popustila u finišu protiv MZT-a!

Delovalo je da će Makedonci doživeti sudbinu Mađara, ali su crveno-beli usporili pred 2.237 gledalaca u "Pioniru".

Košarka 22.03.2015 | 14:40
ABA: Zvezda popustila u finišu protiv MZT-a!

Košarkaši Crvene zvezde, pri rezultatu 79:39, odlučili su da "pomiluju" MZT i poštede ga najubedljivijeg poraza ove sezone u ABA ligi.
Ostaće to oni koje su crveno-beli priredili Solnoku u "Pioniru" (90:47) i Levskom u Sofiji (58:99).

Pred 2.237 gledalaca u matine terminu ove nedelje, na zatvaranju ligaškog dela ABA lige, ekipa Dejana Radonjića deklasirala je Makedonce rezultatom 89:56 (20:8, 25:11, 26:17, 18:20), koji je zapravo premija za tim Aleša Pipana.

Serijom 21:0, kojom je ekipa Dejana Radonjića rezultat 12:8 pretvorila u nagoveštaj katastrofe tima sa "Aerodroma" (33:8), rešena je svaka dilema oko toga (ako je i bilo dileme) da li će crveno-beli završiti sezonu sa dva poraza i izjednačiti rekorde poje su postigli samo još Partizan, Makabi i Olimpija, kojo je to doduše uspelo u ligi sa 12 učesnika.

Sada, rasterećeni, crveno-beli mogu da odgledaju rasplet u borbama za drugu, treću i četvrtu poziciju, saznaju ime rivala na startu polufinalne serije plej-ofa, koje počinju tek 14. aprila, a potom se od ponedeljka okrenu gostovanju Albi u Evroligi i početku Superlige, a u 1. kolu narednog vikenda sastaju se sa Mega Leksom.

Radonjić je, osim Markusa Vilijamsa koji je bio u ulozi navijača u matine terminu, svima dao šansu i svako je šansu iskoristio, naročito mladi Đorđe Kaplanović koji je upisao prve poene u ABA ligi ove sezone. Jaka Blažič proveo je najviše minuta na parketu, 28, Nemanja Dangubić dva manje.

Poštedu je dobio i Boban Marjanović, koji je počeo utakmicu, odigroao osam minuta, ubacio šest poena i potom preuzeo ulogu dodavača peškira...

Zvezdina prednost protiv ne samo nedoraslog rivala, već i potpuno nezainteresovanog tima za iole ozbiljnu i odgovornu košarku, rasla je do 34. minuta, kada je na semaforu pisalo 79:39. Tada je Pipanov tim napravio seriju od 0:7, a u poslednjih par minuta uspeo da se "spusti" i na konačnih 33 poena zaostatka.

Za kraj i jedan podatak koji će zanimati navijače Zvezde. Sva tri tima koja su sezonu završavala sa dva poraza, Partizan, Makabi i Olimpija, na kraju su bili šampioni.

Komentari / 0

Ostavite komentar