ИВ: Финале је српско! Хоће ли и титуле бити?!

Ђоковић и Јанковић вечерас ће се у Индијан Велсу борити за титуле у мушкој и женској конкуренцији. Џеј Џеј против Симоне Халеп од 19 часова, Ноле са Роџером Федерером од 21 сат.

Тенис 22.03.2015 | 14:20
ИВ: Финале је српско! Хоће ли и титуле бити?!

Србији је пролеће заиста донело лепше дане. Односно српском тенису.

Новак Ђоковић, мање-више очекивано (навикао нас је на успехе) изборио је пласман у финале мастерса у Индијан Велсу на којем брани прошле године освојени трофеј.

На другој страни, у конкуренцији дама, Јелена Јанковић припредила је велико изненађење пласманом у финале. Након заиста тешког периода у којем је била пре само неколико месеци због проблема са леђима, због чега није ни тренирала а размишљала је и он завршетку каријере, стигла је на корак од пехара на турниру на којем је тријумфовала 2010. године.

"Ово је велико изнанађење, јер пре почетка турнира не бих 'играла' на себе да ћу стићи до финала. Само три дана пре старта турнира нисам могла ни да се нормално крећем и трчим... Нисам могла нормално да ударам лоптицу и нисам била сигурна ни да ли ћу учествовати на турниру. Али је онда нешто 'кврцнуло' и ударала сам све боље боље и имала сам добар осећај", објаснила је Јелена феномен пласмана у финале.

А тамо ће јој ривалка бити Симона Халеп, трећа играчица света, са којом се састајала четири пута у каријери, а победила само једном - у првом сусрету, на УС Опену 2010. године.

Џеј Џеј зна да ће бити тешко играти против играчице из топ три, али ће имати велики мотив, с обзиром на то да је последњи пут тенисерку истог ранга победила у мају прошле године - Агњешку Радванску на турниру у Риму.

Јелена каже да је спремна, јер је у Индијан велсу већ играла против играчица које су познате по својим разорним ударцима, попут Медисон Киз или Сабине Лисицки, и победила их.

Јелена је последње финале играла прошле године на турниру у Богати, али га није освојила, а последњу титулу освојила је баш на том турниру, али 2013. године.

У недељи када је потврдила да се после две и по године враћа у репрезентацију Србије, јуриће своју 14. титулу у каријери, односно највећи успех, јер су управо трофеји на мастерс турнирима оно највредније што је направила до сада.

Симону чека вечерас од 19 часова...

А одмах после ње, на терен ће и Новак. После победе над Ендијем Марејом у полуфиналу, у борби за трофеј састаће се са Роџером Федерером.

Биће то њихов 38. међусобни окршај. Федерер има благу предност, јер је до сада остварио 20 победа против Новака, укључујући и недавно у финалу Дубаија, у једином мечу одиграном 2015.

"Једна ствар је увек јасна на мечевима против Роџера - он те тера да увек играш на највишем нивоу, ако желиш да га победиш. То је оно што ми је увек у подсвести. То је оно што ме тера да увек на терен против њега изађем максимално концентрисан, усресређен и мотивисан. И овога пута ако желим да победим и освојим титулу мораћу да играм најбољи тенис", рекао је Ђоковић.

Новак ће имати и додатни мотив у Индијан Велсу. Осим четвртог пехара на том турниру, јуриће и укупно 50. трофеј у каријери, чиме би постао тек 12. играч у историји којем је то пошло за руком.

Ђоковић и Федерер ће на терен изаћи у 21 сат по средњеевропском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар